Evenimentul Zilei > International > Savantul care a fugit din China: „Mi-au arestat mama din cauza dezvăluirilor mele despre COVID”
Savantul care a fugit din China: „Mi-au arestat mama din cauza dezvăluirilor mele despre COVID”

Savantul care a fugit din China: „Mi-au arestat mama din cauza dezvăluirilor mele despre COVID”

Medicul virolog chinez care a fugit în Statele Unite și susține că virusul SARS-CoV-2 a fost fabricat în laborator a anunțat că mama sa a fost arestată.

Dr. Li Meng Yan a fugit din China în Statele Unite în aprilie, după ce a criticat modul în care regimul comunist a gestionat epidemia de COVID-19. Ea a afirmat că arestarea mamei sale nu are nici o justificare legală.

„Mama mea nu a făcut nimic rău”, a declarat ea la emisiunea lui Tucker Carlson, la Fox News. „Singurul motiv pentru care au arestat-o și au trimis-o la Beijing este că am spus adevărul despre COVID-19, lucru care i-a înfuriat.”

Pe 14 septembrie, Yan și trei colegi au publicat un articol științific în care exprimă îndoieli că originea virusului SARS-CoV-2, care provoacă maladia COVID-19, este una naturală.

Articolul afirma că „teoria originii naturale, deși este acceptată pe scară largă, nu se sprijină pe nici un argument consistent”.

Autorii notau că orice contrazicere a teoriei originii naturale este puternic cenzurată. Articolul lui Yan prezintă însă dovezi care contrazic originea naturală a coronavirusului și arată că acesta „ar trebui să fie un produs de laborator, creat prin utilizarea coronavirușilor de la lilieci ZC45 și/sau ZXC21 ca model și/sau bază”.

După publicarea articolului, contul de Twitter al lui Yan a fost suspendat.

Dr. Yan a declarat la o primă prezență în emisiunea lui Tucker Carlson, pe 15 septembrie, că SARS-CoV-2 era un virus artificial și a fost intenționat eliberat în natură de guvernul chinez.

„Deci, prin prisma experienței mele, pot să vă spun că a fost creat în laborator… și că a fost răspândit în lume pentru a produce distrugeri.”

Yan a subliniat că știe originile și scopul pandemiei de COVID-19: „Am probe pentru a arăta de ce au făcut-o, ce au făcut și cum au făcut.”

În plus, ea a declarat că „lumea științifică păstrează tăcerea și colaborează cu Partidul Comunist Chinez, nu vor ca oamenii să cunoască adevărul”.

În urma declarațiilor sale publice legate de COVID-19, Yan a afirmat că a primit amenințări din partea regimului de la Beijing: „Eu sunt ținta pe care Partidul Comunist Chinez vrea să o facă să dispară”.

În emisiunea lui Tucker Carlson, difuzată pe 6 octombrie, Yan a declarat că recenta arestare a mamei sale este cauzată de denunțurile ei legate de COVID-19. Medicul a spus că Partidul Comunist Chinez: „Încearcă să mă facă să tac”.

Yan a adăugat că autoritățile chineze au fost extrem de iritate de interviul pe care i l-a acordat lui Carlson pe 15 septembrie. Medicul a notat că nu a primit nici un sprijin din partea Organizației Mondiale a Sănătății sau din partea Centrului american pentru Controlul și Prevenția Bolilor.