Evenimentul Zilei > Social > Twitter se prăbușește după interzicerea lui Donald Trump. Platforma Parler, în pericol!
Twitter se prăbușește după interzicerea lui Donald Trump. Platforma Parler, în pericol!

Twitter se prăbușește după interzicerea lui Donald Trump. Platforma Parler, în pericol!

Twitter se prăbușește pe piața bursieră după interzicerea lui Donald Trump. Iar platforma Parler aleasă de Donald Trump este blocată rămânând fără găzduire web.
Twitter se prăbşeşte după ce l-a eliminat definitiv pe Donald Trump. Se pare că  cei de pe Wall Street nu sunt mulțumiţi de decizia Twitter de a interzice definitiv președintele Donald Trump.
Twitter a scăzut cu aproximativ 7% în prima oră de tranzacționare luni, reflectând incertitudinea acționarilor cu privire la eliminarea definitivă a unuia dintre cele mai mari conturi ale site-ului. Totodată ponderea Facebook a scăzut cu 3%.

Twitter nu a prevăzut dezastrul pe bursă

Twitter a fost mediul online preferat de Trump. În această dimineață, Bank of America a adăugat că Wall Street „ar trebui să reexamineze riscurile cu privire la suspendarea contului lui Trump”.

Platforma rivală Parler, al cărui director executiv, John Matze, consideră că rețeaua este un loc sigur pentru libera exprimare, a coborât luni dimineaţă după ce Amazon Web Services a închis accesul la serverele sale, lăsându-l fără gazdă.

Atât Google, cât și Apple Inc. au eliminat platforma Parler din magazinele lor, ceea ce face aproape imposibilă descărcarea aplicației.

Twitter jubilează pe seama problemelor platformei rivale

Între timp, Parler nu a reușit să găsească alte servicii de găzduire web dispuse să intervină. „Acest lucru nu se datorează restricțiilor software – avem software-ul nostru și datele tuturor pregătite pentru utilizare”, a spus Matze.

„Mai degrabă, declarațiile Amazon, Google și Apple către presă despre renunțarea la accesul nostru au făcut ca majoritatea celorlalți furnizori să renunțe la sprijin pentru noi”.

Chiar și unele site-uri de comerț electronic și plăți reevaluează acum afaceri cu companii legate de Trump. Stripe Inc. va opri procesarea plăților pentru site-ul web al campaniei lui Trump, potrivit unei persoane familiare cu decizia. Shopify Inc. a închis magazinele online afiliate lui Trump.

Twitter a greşit fatal

Iar ca dovadă sunt pierderile incredibile ale numărului de utilizatori pro-Trump. Preşedintele Donald Trump a avut 88 de milioane de adepți pe Twitter, al șaselea cel mai urmărit cont.

Pe Facebook are peste 33 de milioane de fani.

Numărul de abonați al președintelui Trump reprezintă 47% din utilizatorii activi zilnici de Twitter, cu o medie de 34 de tweet-uri pe zi în 2020, scrie finance.