Twitter ar putea plăti scump că l-a ținut în brațe pe Joe Biden. Foarte scump...

Twitter ar putea plăti scump că l-a ținut în brațe pe Joe Biden. Foarte scump...

Proprietarul atelierului de reparat computere din Delaware, unde Hunter Biden și-a abandonat laptopul cu informații compromițătoare, cere Twitter daune de 500 de milioane de dolari, pentru afirmații calomnioase.

John Paul Mac Isaac a depus luni o plângere la tribunalul districtual din Miami, afirmând că gigantul tehnologic l-a prezentat în mod fals drept un hacker.

Isaac a declarat că, în 2019, la atelierul său de reparații din Wilmington, Delaware, a venit o persoană care s-a prezentat ca fiind Hunter Biden, a lăsat un laptop și apoi nu a mai venit să-l ridice.

După ce Mac Isaac a predat laptopul la FBI și unui membru al echipei juridice a lui Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, deoarece a considerat că dispozitivul conținea dovezi ale unor ilegalități, a intrat în atenția presei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Twitter a pus tălpi

New York Post a dedicat un serial întreg dezvăluirilor legate de conținutul laptopului lui Hunter Biden, care prezentau în plină campanie electorală pentru prezidențiale afacerile sulfuroase ale familiei Biden în Ucraina și China. 

Aceste dezvăluiri au fost numite de Democrați o operațiune de dezinformare a Rusiei, iar Twitter a dus o campanie agresivă de blocare a lor, afirmând că asemenea informații încălcau regulamentul platformei privind piratarea cibernetică.

Agențiile de informații americane au dezmințit însă că laptopul ar reprezenta o dezinformare a Rusiei, iar autoritățile federale au confirmat că au intrat în posesia laptopului în decembrie 2019.

Hunter Biden a dezvăluit recent că se află sub anchetă federală în legătură cu afacerile sale fiscale.

CEO-ul Twiter, Jack Dorsey (foto), a recunoscut de curând, în cadrul unei audieri în fața Congresului, că cenzurarea relatărilor despre conținutul laptopului lui Hunter Biden a fost o greșeală.

„Piratul” Mac Isaac cere dreptate

Afirmația Twitter că materialele din laptop încălcau regulamentul rețelei privind piratarea cibernetică l-au determinat pe Mac Isaac să dea în judecată compania, scrie Just the News.

„Pe 14 octombrie 2020, Acuzatul a blocat contul New York Post atunci când a încercat să își publice și să își difuzeze dezvăluirile pe platforma socială aparținând Acuzatului”, se arată în acțiunea juridică.

„Pe lângă blocarea contului NY Post, Acuzatul a dat publicității un comunicat în care afirma că a luat această decizie deoarece articolele NY Post încălcau regulamentul Acuzatului privind distribuirea de materiale piratate.”

Și textul plângerii continuă:

„Acțiunile și declarațiile Acuzatului au avut intenția expresă de a comunica lumii că Reclamantul este un hacker. Potrivit (dicționarului) Mirriam-Webster, un hacker este o «persoană care obține ilegal accesul și uneori falsifică informațiile dintr-un sistem informatic». Termenul «hacker» este considerat în general degradant, mai ales atunci când este folosit în legătură cu cineva care deține un atelier de reparat computere. Reclamantul nu este un hacker iar informațiile obținute din computer nu constituie materiale piratate, deoarece Reclamantul a obținut în mod legal accesul la computer, prima dată cu permisiunea proprietarului său, BIDEN, apoi, după ce BIDEN nu și-a mai recuperat hard-drive-ul în ciuda solicitărilor Reclamantului, în conformitate cu politicile atelierului Mac Shop privind proprietatea abandonată.”

Twitter nu a comentat deocamdată acțiunea juridică formulată împotriva sa.