Sfârșitul WhatsApp? Utilizatorii amenință că se vor muta pe Telegram sau Signal. De la ce a plecat revolta

Sfârșitul WhatsApp? Utilizatorii amenință că se vor muta pe Telegram sau Signal. De la ce a plecat revolta

Când Facebook a cumpărat WhatsApp pentru o sumă de 19 miliarde de dolari în 2014, Zuckerberg a promis că nu va introduce niciodată publicitate şi că nu colectează datele de la utilizatori. Toate bune şi frumoase, numai că s-a cam uitat de acea promisiune.

"Amintiți-vă că atunci când sunteți implicat în publicitate, utilizatorul este produsul", a scris compania într-o postare pe site-ul oficial, declarând că nu dorește ca " WhatsApp" să devină "doar o altă casă de anunțuri". Dar n-a durat mult, uitându-se cu desăvârsire acea promisiune.

Acum, utilizatorii amenință să-și șteargă conturile WhatsApp și să treacă la un serviciu rival, cum ar fi Telegrama sau Signal, după ce Facebook a confirmat planurile și a lansat câteva exemple destul de nepalabile despre modul în care vor apărea exact anunțurile pe platforma de mesagerie. Anunțurile se așteaptă să apară în secțiunea "Stare" a aplicației începând cu 2020 - și aproape nimeni nu este mulțumit de această idee. 

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă caracteristică care a deranjat din partea WhatsApp - Zuckerberg 

Facebook a susținut în trecut că criptarea mesajelor va fi 100% garantată, dar a fost numai o promisiune, o tactică de PR, nimic altceva. În urma dezvălurilor din interior s-a aflat că practic orice activitate pe Facebook şi WhatsApp este la mâna tuturor angajaţilor şi nu numai.