Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă și surprinde iarăși. Vești de la ANM
Vremea se schimbă și surprinde iarăși. Vești de la ANM

Vremea se schimbă și surprinde iarăși. Vești de la ANM

Se vor înregistra ninsori în mai multe zone ale țării, iar vremea se va menține în cote normale pentru această perioadă.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au oferit ultimele date legate despre ce se întâmplă cu vremea. Astfel, duminică, 10 ianuarie, va ninge mai ales în jumătatea de sud a ţării și se va forma polei în aceste zone. Se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări, îndeosebi noaptea, pe crestele montane, dar şi în regiunile sudice şi sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 6 grade Celsius, uşor mai ridicate pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, între -5 şi 3 grade Celsius. Izolat va fi ceaţă.

De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat. Se va instala o masă de aer cald și probabilitatea de precipitații va fi destul de mare. Vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţã şi ninsoare în jumătatea de sud a ţării, unde local cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15…20 l/mp şi pe arii restrânse, slabe cantitativ, în restul teritoriului. Se va depune strat nou de zăpadă.

Prognoza meteo pentru București

În București, vremea se va menține instabilă. Cerul va fi noros şi temporar va ninge în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8…10 cm. Potrivit prognozei, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte va ninge mai ales în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent și se va forma polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi noaptea, pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și -9 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre va ploua în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius, iar cea minimă de 4 grade Celsius.