Evenimentul Zilei > Vremea > Meteorologii au anunțat cum se schimbă vremea. În ce zone va ninge
Meteorologii au anunțat cum se schimbă  vremea. În ce zone va ninge

Meteorologii au anunțat cum se schimbă vremea. În ce zone va ninge

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, începând de astăzi, iar în Capitală va fi mai cald noaptea decât ziua.

Va fi o zi de duminică marcată de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Iarna își va intra în drepturi în anumite regiuni, chiar dacă temperaturile vor rămâne ridicate. și vor face apariția precipitațiile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că în sud vestul, centrul și estul țării, dar și la deal și la munte vor fi ninsori și lapoviță, iar în restul țării va ploua. În Moldova, nordul Munteniei și la munte sunt șanse să se formeze polei.

Vântul va sufla cu putere duminică, iar în Carpații Meridionali, la rafală poate depăși 80-90 de kilometri pe oră.
Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 12 grade, în timp ce după lăsarea serii, minimele vor fi cuprinse între 0 și 9 grade. Local, în timpul nopții se poate forma ceața.

Va fi mai cald noaptea decât ziua

În Capitală, meteorologii anunță o zi de duminică cu vreme închisă și precipitații sub formă de ploaie. Cerul va fi acoperit de nori, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade. Noaptea, temperatura minimă va fi egală cu cea din timpul zilei, având în vedere că un val de aer cald va intra în România, precipitațiile vor dispărea, însă va fi în continuare înnorat.

Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h. Pe parcursul zilei temperatura se va menține între 2 și 3 grade, însă noaptea, pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, se vor înregistra 6…7 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, până luni, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și în zona joasă a județului Caraș-Severin, cu viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

În intervalul menționat vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe arii restrânse este posibil să se formeze polei sau ghețuș.