Evenimentul Zilei > Actualitate > Recomandări pentru șoferi. Condițiile meteo dau traficul peste cap
Recomandări pentru șoferi. Condițiile meteo dau traficul peste cap

Recomandări pentru șoferi. Condițiile meteo dau traficul peste cap

Administratorii drumurilor naționale recomandă șoferilor să circule prudent, în special în zonele montane, și să se adapteze la condițiile meteo. Avertismentul vine în condițiile în care șoselele urmează să se aglomereze înainte de Revelion.

Responsabilii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă șoferilor, în această perioadă, mai multă atenție în trafic, să circule prudent și să adapteze viteza la condiţiile meteo. În condițiile în care urmează Revelionul și va crește numărul celor care vor ieși în trafic pentru a merge în diferite locații, pentru a petrece Anul Nou, CNAIR atrage atenția asupra problemelor care pot apărea pe șosele, în special în zonele montane.

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se precizează într-un comunicat al CNAIR.

Potrivit materialului transmis redacțiilor, toate direcţiile regionale ale Companiei sunt mobilizate şi vor interveni acolo unde va fi cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Avertizare meteo la final de săptămână

Noile recomandări ale CNAIR pentru șoferi au fost transmise în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare meteo de cod galben ninsori moderate cantitativ, viscol intensificări ale vântului pentru 13 judeţe, valabilă de duminică, ora 06:00, până luni, la ora 10:00.

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80-90 km/h, iar pe creste peste 100-120 km/h, viscolind puternic ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Intensificări ale vântului se vor semnala temporar şi în Munţii Banatului şi în zona joasă a judeţului Caraş-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăşi 70-90 km/h, iar precipitaţiile vor fi mixte.

În zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie puternic la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

Vremea de Revelion

Potrivit ANM, de Revelion, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile și vor fi cuprinse între -1 grad și 5 grade. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE