Evenimentul Zilei > International > COVID-19. Londra apelează la armată pentru testarea șoferilor de TIR
COVID-19. Londra apelează la armată pentru testarea șoferilor de TIR

COVID-19. Londra apelează la armată pentru testarea șoferilor de TIR

Autoritățile britanice au cerut ajutorul forțelor armate pentru a derula teste anti-Covid-19 pentru șoferii de transport international de marfă, pentru a călători în Franța. Situația cea mai gravă se înregistrează în zona portului Dover unde mii de șoferi de tir și pasageri, așteaptă de câteva zile să traverseze Canalul Mânecii spre Franța.

Accesul în Franța este permis unui număr restrâns de persoane, care include șoferii de TIR din Uniunea Europeană, doar în baza unui test Covid-19 negativ.

Autoritățile britanice au apelat la armată pentru a derula teste anti-Covid-19 pentru miile de șoferi de tir care așteaptă în zona portului Dover pentru a călători în Franța, care și-a redeschis marți noapte toate granițele cu Marea Britanie, însă accesul este permis doar pe baza unui test Covid-19 negativ.

Autoritățile britanice spun însă că va dura câteva zile pentru remedierea situației și nu toți cei afectați vor putea ajunge acasă de Crăciun.

Transportul aerian, feroviar și maritim dintre Marea Britanie și Franța a fost reluat  dar accesul în Franța este permis unui număr restrâns de persoane, care include șoferii de tir din Uniunea Europeană, doar în baza unui test Covid-19 negativ.

Situația cea mai gravă se înregistrează în zona portului Dover unde mii de șoferi de tir și pasageri, așteaptă de câteva zile să traverseze Canalul Mânecii spre Franța.

Autoritățile britanice afirmă că vor fi mai multe centre de testare și în alte locații. Ele sunt organizate de sistemul de sănătate și armată.

Șoferii de camioane vor face un test rapid ale cărui rezultate vor fi gata în 30 de minute.

Miercuri, coada de autovehicule se întindea pe zeci de kilometri. Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a declarat că operațiunea logistică va dura câteva zile.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE