Evenimentul ZileiInternationalTragedie în Franța. Trei jandarmi au fost împușcați mortal, un al patrulea este rănit grav

Tragedie în Franța. Trei jandarmi au fost împușcați mortal, un al patrulea este rănit grav

Tragedie în Franța. Trei jandarmi au fost împușcați mortal, un al patrulea este rănit grav
În timpul unei intervenții ce-a avut loc în puterea nopții, un bărbat a deschis focul asupra forțelor de ordine care interveniseră în urma unui apel.

Trei jandarmi au fost împuşcaţi mortal şi un al patrulea a fost rănit în noaptea de marţi spre miercuri, într-o zonă izolată din centrul Franţei. Oamenii legii interveneau în urma unui apel pentru violenţă domestică, au anunţat responsabili locali.

Au încercat să elibereze o femeie amenințată de atacator

Militarii din Franța au fost împuşcaţi de un bărbat de 48 de ani după ce au venit în ajutorul unei femei care se refugiase pe acoperişul unei case, în apropiere de satul Saint-Just din regiunea Clermont-Ferrand. La puţin timp după miezul nopţii, doi dintre jandarmi au fost vizaţi de tiruri cu armă de foc când au încercat să se apropie de casa unde se refugiase femeia ameninţată. Unul dintre ei a murit în urma rănilor suferite, iar al doilea, rănit la picior, a fost transportat la spital de pompieri.

Și-a dat foc la casă și a deschis focul către oamenii legii

Ulterior, bărbatul şi-a incendiat casa şi a tras din nou asupra jandarmilor prezenţi la faţa locului, făcând încă două victime în rândul militarilor, a confirmat pentru AFP parchetul din Clermont-Ferrand. Femeia se află în prezent în siguranţă, a precizat parchetul.

O sursă apropiată de anchetă a menţionat pentru France Presse că la faţa locului se află cel puţin şapte membri ai forţelor speciale din GIGN (unitatea de elită a jandarmeriei naţionale) şi că se intervine „cu cea mai mare precauţie având în vedere periculozitatea individului”. Autorul tirurilor ar fi cunoscut pentru probleme legate de custodia minorilor, conform Agerpres.


Franța, terorizată de islamiști. Profesor decapitat din cauza caricaturilor cu Mahomed

Poliția franceză a făcut patru arestări după oribilul atentat terorist

Franța sub teroarea islamistă. La un pas de un nou carnagiu. Se plimba cu maceta prin Paris

Franța, la un PAS de un nou caz CUTREMURĂTOR pentru ÎNTREAGA LUME. Anunț făcut de POLIȚIEAccesează: