Evenimentul Zilei > Actualitate > Petrecăreți deranjați de jandarmi. Sancționați pentru că au încălcat restricțiile
Petrecăreți deranjați de jandarmi. Sancționați pentru că au încălcat restricțiile

Petrecăreți deranjați de jandarmi. Sancționați pentru că au încălcat restricțiile

Mai mulți petrecăreți de la o pensiune din zona Colibița, de la poalele Munților Călimani, au fost amendați pentru încălcarea restricțiilor impuse de autorități în contextul răspândirii noului coronavirus.

Jandarmii montani din Colibiţa, zonă turistică situată la poalele Munţilor Călimani, în apropierea lacului de acumulare, au întrerupt o petrecere organizată la o pensiune. Aceștia l-au amendat pe organizator, respectiv pe proprietarul locației, cu suma de 2.000 de lei, pentru încălcarea restricțiilor impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Informațiile au fost comunicate de Inspectoratul Județean de Jandarmi din Bistrița Năsăud.

„Jandarmii montani Colibiţa au organizat o acţiune specifică de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiilor cu COVID-19, în zona cabanelor şi pensiunilor din localitate. Aceştia au identificat o pensiune unde muzica era dată la volum maxim, iar zgomotul deranja toate celelalte pensiuni apropiate şi mai mulţi tineri participau la o petrecere private”, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmerie.

Potrivit sursei citate, organizatorul petrecerii a primit o amendă de 2.000 de lei, iar alte şase persoane, care au participat la sindrofie au fost sancţionate cu avertismente scrise.

În ultimele 24 de ore, jandarmii bistriţeni au aplicat, în total, zece amenzi în valoare de 8.000 de lei şi 60 de avertismente scrise. Sancțiunile au vizat persoanele care nu au respectat reglementările impuse de autorități în contextul pandemic actual. La rândul lor, poliţiştii au aplicat 125 de astfel de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 18.000 de lei, dintre care 23 au fost date unor persoane care nu au respectat interdicţiile de deplasare pe timpul nopţii.

Restricțiile impuse de autorități

Începând din data de 9 noiembrie au intrat în vigoare mai multe restricții impuse de autorități împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Astfel, circulația pe timp de noapte este interzisă între orele 23.00 și 5.00, fără o declarație pe proprie răspundere și fără a exista motive întemeiate. De asemenea, toate școlile din țară au trecut în sistem online, iar masca de protecție a devenit obligatorie în toată țara.

Autoritățile au recomandat munca de acasă, în companiile publice și în cele private, pentru evitarea aglomerării transportului public. Acolo unde munca de acasă nu este posibilă, programul de lucru trebuie decalat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: