Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea, sâmbătă, 17 aprilie. Instabilitate în București, în multe regiuni ale țării va ieși soarele
Vremea, sâmbătă, 17 aprilie. Instabilitate în București, în multe regiuni ale țării va ieși soarele

Vremea, sâmbătă, 17 aprilie. Instabilitate în București, în multe regiuni ale țării va ieși soarele

Vremea, sâmbătă, 17 aprilie, va fi destul de instabilă, mai ales în București, iar temperaturile vor fi fi scăzute pentru această perioadă a anului.

Vremea va continua să se mențină închisă și astăzi, sâmbătă, 17 aprilie. Se vor consemna ploi în unele regiuni ale țării și temperaturi minime ce vor varia între -3 grade și 6 grade Celsius.

Temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 17 grade în Moldova, 14 în Transilvania, 13 în Maramureș, 15 în Crișana și Banat, 16 în Muntenia, 15 în Oltenia și 15 în Dobrogea.

Vremea, sâmbătă, 17 aprilie, în București și restul țării

Ploile vor mai continua să-și facă simțită prezența în Transilvania, Dobrogea, dar și Oltenia și Banat. Soarele va ieși în Crișana, Muntenia și Moldova iar în Maramureș cerul va fi înnorat. În București, cerul va fi parțial noros, cu o maximă de 13 grade.

Vremea va fi închisă sâmbătă în Capitală. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 4…5 grade Celsius. Cerul va fi închis pe durata întregii zile, iar vântul va sufla slab. În celelalte regiuni, va fi o zi cu soare în multe locuri din țară. Se va înnora spre seară, iar în sud-vestul țării sunt anunțate ploi.

La munte, precipitațiile vin sub toate formele, iar maximele termice ajung până la 17 grade Celsius. În schimb, săptămâna se încheie cu vreme închisă și rece. Va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte așteptăm lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime pleacă de la 7 grade Celsius și ajung până la 16.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru săptămâna respectivă

La munte, nori mai mulți găsim în zona Munților Orientali și Carpaților Meridionali. Vin precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță, iar în zona înaltă o să ningă. Vântul va avea intensificări pe creste, unde vor fi viteze de peste 70 km/h.

În următoarele trei zile, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru săptămâna respectivă, la nivelul întregii ţări, arată estimarea anunțată cei de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).