Evenimentul Zilei > Vremea > Grecia, lovită de o furtună de zăpadă extremă. Temperaturi de -15 grade Celsius
Grecia, lovită de o furtună de zăpadă extremă. Temperaturi de -15 grade Celsius

Grecia, lovită de o furtună de zăpadă extremă. Temperaturi de -15 grade Celsius

Grecia a fost lovită în ultimele zile de o furtună de zăpadă istorică care a adus cu ea temperaturi de până la -15 grade Celsius.

O furtună de zăpadă violentă a lovit Grecia. Temperaturile, în unele zone, au scăzut până la -15 grade Celsius.

Au fost semnalate ninsori abundente şi vânturi puternice în aproape toată țara.

Cele mai afectate zone de furtuna de zăpadă au fost cele din nordul şi centrul ţării, spun meteorologii locali.

Intensitatea furtunii a fost extrem de ridicată. Ninsoarea viscolită a acoperit până și Acropola din Atena. Ce-i drept, nu pentru mult timp. Temperaturi s-au ridicat rapid în capitala Greciei și au topit zăpada depusă.

S-au înregistrat apoi temperaturi de 0 grade în Capitală.

Grecia, lovită de o furtună de zăpadă

În nordul ţării însă, temperaturile au scăzut la – 15 grade Celsius în cursul nopţii şi majoritatea curselor cu feribotul au fost anulate din cauza vânturilor puternice, a anunţat Garda de coastă elenă.

Insulele Sporade, situate în nord-vestul Marii Egee, au fost afectate de o întrerupere de electricitate după ce arbori s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune care făceau legătura cu continentul, a raportat televiziunea.

Autostrada dintre Atena şi Salonic a fost închisă circulaţiei în două zone la nord de capitală din cauza gheţii, a declarat poliţia rutieră, care a anunţat de asemenea că pe majoritatea drumurilor din centrul şi nordul Greciei accesul este permis doar vehiculelor echipate cu lanţuri de zăpadă.

Serviciul de Meteorologie din Grecia (EMY) a estimat că „vârful” valului de frig va fi atins marţi.

Vremea în România

Meteorologii au emis cod galben de ger valabil în nordul, centrul și estul țării. Acolo vremea va fi fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade. Cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.