Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. Prognoză ANM de ultimă oră. Gerul lovește puternic
Vremea. Prognoză ANM de ultimă oră. Gerul lovește puternic

Vremea. Prognoză ANM de ultimă oră. Gerul lovește puternic

Meteorologii de la ANM au emis o nouă prognoză sâmbătă la prima oră a dimineții, în care arată că vremea se strică destul de rău.

Prognoza meteo pentru România

În Dobrogea şi Bărăganul atmosfera va fi însorită, iar temperaturile revin în limitele normale pentru această perioadă din an, potrivit ANM. După orele prânzului se vor atinge 4 – 5 grade Celsius, iar la noapte se face destul de frig, temperaturile atingând -4 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme schimbătoare, dar maxima se situează în jur de 2 grade Celsius. Cerul de asemenea va fi destul de înnorat, iar spre seară se vor semnala ninsorile slabe, întrucât temperaturile coboară destul de mult și ating pragul de -7 grade Celsius.

Vremea de la ANM. Prognoză de „gheață”

În nordul Moldovei şi în Bucovina, ne aşteaptă o zi foarte rece în care temperaturile maxime înregistrate la prânz sunt tot negative. Noapte de asemenea temperaturile vor fi extrem de scăzute, va fi ger, semnalându-se până la -15 grade Celsius.

Se face foarte frig şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Atmosfera se menţine închisă; o să mai ningă din când în când, iar pe la amiază vor fi doar minus 3 grade. Peste noapte norii se risipesc şi se instalează gerul.

Temperaturile scad şi în ţinuturile vestice. Cu greu se ating valori de zero, poate 1 grad; cerul rămâne acoperit de nori şi mai vin câteva ninsori slabe.

Şi în Transilvania avem vreme închisă şi rece. O să mai ningă şi aici, iar în zona montană înaltă, vântul va continua să sufle cu putere. Cel mai frig va fi în depresiuni, pe unde urmează o noapte geroasă, cu MINUS 13 grade în termometre.

În schimb, în Oltenia prindem vreme destul de frumoasă şi temperaturi suportabile, deocamdată. Maximele ajung pe la 2 grade, dar mai apar ceva condiţii de ninsoare pe timpul nopţii.

Temperaturile din Capitală

În București avem parte de temperaturi mult mai plăcute. Deși sunt foarte scăzute, iar maxima nu depășește 3 grade Celsius, cerul va fi însorit toată ziua. Spre seară se adună norii și vor fi semnalate temperaturi de până la -5 grade Celsius.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.