Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea rea declanșează codul roșu în România. Accidente în lanţ şi trenuri blocate. Alertă meteo
Vremea rea declanșează codul roșu în România. Accidente în lanţ şi trenuri blocate. Alertă meteo

Vremea rea declanșează codul roșu în România. Accidente în lanţ şi trenuri blocate. Alertă meteo

Vremea rea din România a provocat mai multe accidente rutiere şi blocaje feroviare din cauza copacilor doborâţi.

Vremea rea blochează România. Accidente în lanţ şi trenuri blocate. Alertă meteo. În mai multe zone din ţară s-a depus un strat consistent de zăpadă, aspect care generat multe probleme şoferilor. Spre exemplu, în judeţul Mureş au fost înregistrate mai multe accidente rutiere.

Aici s-a ajuns din cauza vizibilităţii scăzute şi a poleiului depus pe carosabil. De asemenea, mai multe drumuri din Neamţ, Harghita şi Covasna au fost blocate de troiene. Tot din cauza ninsorilor abundente, zeci de maşini şi camioane au rămas blocate pe şosea în judeţul Neamţ.

Circulaţia a fost întreruptă câteva ore pe drumul judeţean 208G, ceea ce a dus la  intervenţia echipelor speciale. Vremea rea a doborât copaci din apropierea drumurilor şi a căilor ferate în Covasna, Braşov şi Hunedoara. Drept urmare, traficul rutier şi feroviar a fost blocat miercuri dimineaţa în aceste zone.

Vremea rea blochează România

Rafalele puternice de vânt nu au afectat doar copacii. Şi cablurile de înaltă tensiune au fost smulse din cauza vântului puternic, astfel că zeci de localităţi din judeţul Neamţ au rămas în beznă.

Curentul a căzut şi în staţiunea Băile Tuşnad. În aceeaşi zonă, circulaţia trenurilor a fost oprită după ce firele electrice au fost rupte de copacii doborâţi. Urmarea? Peste 100 de oameni au rămas blocaţi în tren aproape şase ore în frig

foto simbol

CFR a transmis că patru trenuri de persoane au staţionat peste 10 ore în staţiile Malnaş Băi-Bixadul Oltului şi Tuşnad Sat din cauza doborâturilor provocate de căderile abundente de zăpadă. Zeci de copaci s-au prăbuşit peste linie în jurul orei 2:00. Asta i-a obligat pe angajaţii CFR să intervină pentru îndepărtarea copacilor prăbuşiţi.

Au fost folosite două drezine pantograf pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. În cele din urmă, traficul feroviar s-a reluat în jurul orei 9:00. Totuşi, după trecerea primei garnituri de tren, circulaţia s-a întrerupt din nou după ce au căzut alţi arbori peste linie.

Trenuri blocate de vremea rea

Între timp, cei aproximatv 80 de călători din trenul Baia Mare-Bucureşti au primit apă şi croasante de la angajaţii CFR  în staţia din Băile Tuşnad. Circulaţia feroviară pe ruta Braşov Miercurea Ciuc s-a reluat în jurul orei 12:00. După aproximativ 10 ore de întrerupere au fost folosite locomotive Diesel până la repunerea sub tensiune a liniei de contact.

În zonă continua să ningă abundent, iar stratul de zăpadă depus depăşeşte 40 de centimetri. Şi în Sighişoara, un stâlp a fost doborât de vânt pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor ISU. Doi oameni au fost răniţi după ce maşina. maşina în care se aflau a derapat şi s-a răsturnat.  Accidentul s-a produs în localitatea Budiul Mic. Ulterior, traficul a fost blocat în zonă timp de câteva ore, pe ambele sensuri.

Şi şoferul unui TIR a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o casă din localitatea Sângeorgiu de Pădure. În Sinaia, mai mulţi copaci care puteau fi doborâţi în orice moment au fost tăiaţi de angajaţii ISU.

Şi la Sfântu Gheorghe, mai multe tiruri au rămas blocate în această dimineaţă pe şoseaua de centură. Autorităţile i-au ajutat pe şoferi şi au tractat autocamioanele.

Meteorologii avertizează că vremea rea va continua şi zilele următoare. Codurile de vreme rea vor fi menţinute. Despre cum va fi vremea în următoarele zile puteţi afla toate detaliile aici.