Evenimentul Zilei > Actualitate > Cod roșu în Banat! Trenuri blocate în câmp. „Nu avem apă, nici mâncare!”
Cod roșu în Banat! Trenuri blocate în câmp. „Nu avem apă, nici mâncare!”

Cod roșu în Banat! Trenuri blocate în câmp. „Nu avem apă, nici mâncare!”

Două trenuri au rămas blocate în zona Banatului din cauza efectelor vremii potrivnice care s-a abătut aseară peste sud-vestul țării, informează Digi24. Călătorii se plâng că nimeni nu a venit să le dea vreo explicație și că au rămas fără provizii de mâncare sau apă.

Infrastructura la pământ, dar și neglijența autorităților, care nici măcar nu se ocupă de toaletarea vegetației din jurul căilor ferate afectează zilnic sute de călători. Furtuna care s-a abătut aseară asupra zonei de sud-vest a țării, când a fost declarat cod roșu de către autorități, nu avea cum să nu afecteze trenurile care au traversat zona Banatului. Astfel, cursa InterRegio 1922 care a plecat din Arad aseară, la ora 18:40 și era programat să ajungă la Mangalia la 10:43 a stat blocat în defileul Jiului timp de aproape șase ore. Cauza? Pomii prăbușiți de vânt care pe calea ferată, dar și mai multe fire de contact, rupte de aceiași arbori. Practic, în loc să se trezească pe malul mării înaintea prânzului, călătorii vor avea surpriza să ajungă abia până la Craiova.

Un alt tren care a fost afectat a fost o cursă Filiași – Timișoara. Călătorii au fost lăsați fără explicații, asta chiar dacă nu s-au mai mișcat de ore bune. „Nu ne spune nimeni nimic. Nu avem apă, nu avem mâncare. E incredibil”, a spus unul dintre călători pentru Digi24. Sursa problemei sunt și de această dată copacii din jurul căilor ferate, care s-au rupt și au blocat astfel deplasare trenurilor.

Foto: Cristian Tănase