Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo nu sună deloc bine. Ce ne așteaptă în următoarea perioadă
Prognoza meteo nu sună deloc bine. Ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Prognoza meteo nu sună deloc bine. Ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Deși am intrat cu adevărat în primăvara vremea continuă să fie una rece, urâtă. Temperaturile și cantitățile de precipitații vor fi unele apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în luna aprilie. Meteorologii anunță că frigul și ploile nu dispar așa de repede, chiar dacă am trecut deja de prima jumătate a primei luni de primăvară. Temperaturile rămân scăzute și devin normale pentru perioada din calendar doar la începutul lunii aprilie.

Prognoza 22 martie – 12 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată, local în regiunile vestice și nord- estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, centrale și estice.

22 – 29 martie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile centrale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în vest și nord-vest, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

29 martie – 5 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în vest și nord-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

5 – 12 aprilie
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea se răcește în a doua parte a lunii

Cum va fi vremea în luna aprilie. Începând de marți 16 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a maximelor de 10 grade și a minimelor de 1…2 grade. Apoi, vremea se va răci semnificativ și va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă, mai ales până în data de 19 martie. În acest interval media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar a minimelor va fi în scădere de la 1 grad la -5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor mai fi variații termice, dar tendința va fi de încălzire ușoară. Media valorilor diurne va fi de 5…8 grade, iar a celor nocturne de -4…-2 grade.

Conform ANM, precipitațiile vor fi prezente pe aproape tot parcursul intervalului, iar cantități de apă mai însemnate se vor înregistra până în data de 17 martie și în intervalul 20-23 martie.