Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru săptămâna 15–21 februarie. Urmează un mix de temperaturi
Prognoza meteo pentru săptămâna 15–21 februarie. Urmează un mix de temperaturi

Prognoza meteo pentru săptămâna 15–21 februarie. Urmează un mix de temperaturi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunţat recent cum va fi vremea în România în săptămâna 15–21 februarie, perioadă care va fi marcată şi de ger, şi de zile calde.

Vremea în România. Prognoza pentru 15–21 februarie

Vremea în România. Prognoza pentru săptămâna 15–21 februarie. În acest interval vom avea temperaturi cuprinse între -15 , dar şi zile calde, în care vor fi 11 grade Celsius.

De la ger și zile cu maxime negative vom trece la episoade de încălzire care vor ajunge la 10-11 grade. Precipitațiile vor fi în general slabe, iar în anumite zone vor mai fi semnalate ninsori.

Vremea de luni, 15 februarie

Săptămâna începe cu o vreme mult mai rece decât normalul perioadei. Minimele vor coborî la nivelul întregii țări spre valori de –5, –7, chiar –8 grade. În zonele montane va fi ger, iar temperaturi vor atinge valori de –12, –14 grade Celsius.

Maximele rămân negative în nordul și centrul Moldovei (n.r. –0 spre –2 grade), în Transilvania și Maramureș (–0 spre –2, –3 grade). În zonele montane vor fi –10 spre –12 grade.

În restul țării avem parte de maxime pozitive, de la 1 spre 3, 4 grade Celsius. În Oltenia și în vestul Munteniei valorile termice posibile chiar 5 – 6 grade.

În Carpaţii Meridionali, Moldova, Maramureș, Transilvania, nordul Dobrogei şi seara în estul Munteniei sunt aşteptate ninsori slabe cantitativ.

Vremea de marți, 16 februarie

O noapte deosebit de rece va fi în nordul Moldovei, dar și în zonele montane, cu minime de –14, –16 grade. Gerul va fi prezent în restul Moldovei, Transilvania, Maramureș (–8 spre –10 grade. Vor fi minime mult sub 0 grade şi în restul țării, cu –5, –7 grade.

În nordul Moldovei și în zonele montane, maximele zilei vor rămâne la valori apropiate de pragul gerului (–8 spre –10 grade). Maxime negative vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea, precum şi în Muntenia, Transilvania și Maramureș (-1 spre –3, –4 grade).

Banatul, Crișana, Oltenia, vestul Munteniei și vestul Transilvaniei vor înregistra maxime pozitive, între 2 şi 4 grade Celsius. În Carpaţii Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientalilor poate fulgui.

Vremea de miercuri, 17 februarie

Noaptea va fi foarte rece, cu minime care vor coborî în cea mai mare parte a țării spre–7, –9 grade. În nordul Moldovei și zonele montane vor fi –12, –14 grade Celsius. Cei din Banat şi Crișana vor avea de suportat minime între –2, –4 grade.

Maximele rămân negative doar în zonele montane (–2 spre –4, –5 grade Celsius). În estul Munteniei, în Dobrogea, Transilvania, Maramureș şi în Moldova vor fi 2–4 grade. În sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Crișana, maximele vor fi cuprinse între 5-7 grade. În Banat putem avea chiar valori de 9–10 grade Celsius.

Mai ales în a doua parte a zilei pot apărea  precipitații. Ploi în Banat și Crișana. Ninsori slabe în zonele montane din Maramureș, Transilvania, Moldova şi nordul Munteniei.

Vremea de joi, 18 februarie

Va fi remarcată o ameliorare a temperaturilor minime, care mai coboară doar în zonele montane: –5, –7 grade Celsius. În cea mai mare parte a ţării se vor opri la –1, –3 grade. În vestul Banatului, în nordul Moldovei, dar și în Oltenia vom avea minime pozitive, de la 1 spre 3 grade.

Joi, încălzirea este evidentă, iar maximele vor fi cuprinse între 8 şi 10 grade Celsius în cea mai mare parte a țări. Excepţia va fi în nordul extrem al Moldovei, cu valori oprim între 0–2 grade. În Transilvania, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5–7 grade, iar în zonele montane vor fi chiar şi –4 grade.

Ninsorile vor fi prezente noaptea şi dimineaţa în Carpaţii Orientali, în Maramureș, Transilvania şi nordul Moldovei. În Dobrogea, sudul Moldovei şi Crișana vor fi ploi. În Maramureș, cantităţile pot atinge 10-15 l/mp.

Vremea de vineri, 19 februarie

Moldova şi Maramureșul au parte de o nouă noapte geroasă, cu valori de la –8 spre –10, –12 grade. Nordul Crișanei și al Dobrogei va fi marcate de minime ce vor ajunge la –5, –7 grade Celsius. Și în restul României vor fi temperaturi negative, de –1 spre –3 grade Celsius.

Maximele rămân negative în zonele montane, în Muntenia, în Dobrogea, în sudul și centrul Moldovei (-1 spre –3 grade). În nordul Moldovei vorbim despre –8, –10 grade Celsius. În Oltenia, Transilvania şi nordul Crișanei nu vor fi depăşite 6 grade, dar în sudul Crișanei și Banat vom avea cele mai ridicate valori ale zilei, de 11 grade.

Ninsori slabe pot apărea în Carpaţii Meridionali, în nord-estul Munteniei și sudul Dobrogei.

Vremea de sâmbătă, 20 februarie

Avem parte de o nouă încălzire ușoară. Maximele vor ajunge la valori de 3–5 grade în cea mai mare parte a țării. Doar în nordul Dobrogei, sudul și centrul Moldovei și zonele montane vom rămâne la valori de doar 0–2, 3 grade Celsius.

În nordul Moldovei și pe crestele montane avem parte de maxime negative, de la –2 spre –4 grade. Sunt posibile ninsori slabe în zonele montane, dar și lapoviță sau ninsori în Crișana, mai ales noaptea.

Vremea de duminică, 21 februarie

O nouă zi cu maxime negative pentru zonele montane; în Moldova şi în nordul Dobrogei vom avea valori între –1 şi –3 grade. În Muntenia vom avea între 2 şi 4 grade. Oltenia, Banatul, Crișana, Maramureșul și Transilvania vor avea maxime cuprinse între 5 şi 8 grade Celsius.

meteoromania.ro Administratia Nationala de Meteorologie