Evenimentul Zilei > EVZ Special > Avertizarea meteo de vânt și ger a fost prelungită. Temperaturile vor ajunge la -20 grade
Avertizarea meteo de vânt și ger a fost prelungită. Temperaturile vor ajunge la -20 grade

Avertizarea meteo de vânt și ger a fost prelungită. Temperaturile vor ajunge la -20 grade

ANM a transmis o alertă meteo cod galben pentru următorul interval de timp. Vremea va fi deosebit de rece, cu ger și rafale de vânt la nivelul întregii țări.

Avertizare meteo de cod galben: Se răcește vremea! S-a emis un cod galben în intervalul de valabilitate: 12 februarie – 15 februarie, ora 10:00. Vremea va fi deosebit de rece, în cea mai mare parte a țării, cu ger mai ales dimineața și noaptea.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade. Se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei. Aici în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie), termometrele vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade. Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare. Local va fi geroasă, mai ales noaptea și dimineața.

Avertizare meteo cu cod galben de vânt! Intensificări ale vântului în toată țara vineri

În intervalul 12 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 21:0, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h. Pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania va înregistra chiar peste 70-75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

În intervalul 12 februarie, ora 21:00 – 13 februarie, ora 21:00, vor fi intensificări ale vântului în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei. În Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, vântul va avea intensificări și va crește senzația de frig, cu viteze la rafală de 55…65 km/h. Pe crestele montane va depăși 90-100 km/h și va spulbera zăpada.

Cod portocaliu de vânt în Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul de valabilitate: 12 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 23:00, se vor semnala intensificări susținute ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură.

La altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări considerabile, cu rafale de peste 110-130 km/h. Zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă în acest areal.