Evenimentul Zilei > Vremea > Fenomen meteo bizar în România! Ninsorile, însoțite de tunete și fulgere. Cum e posibil?!
Fenomen meteo bizar în România! Ninsorile, însoțite de tunete și fulgere. Cum e posibil?!

Fenomen meteo bizar în România! Ninsorile, însoțite de tunete și fulgere. Cum e posibil?!

Meteorologii de la ANM anunță că joi seară ninsorile vor fi însoțite de tunete și fulgere, fapt care duce la apariția unui fenomen meteo bizar.

Joi seară, ninsorile vor fi însoțite de tunete și fulgere, fapt care duce la apariția unui fenomen meteo bizar, anunță meteorologii de la ANM.

În Transilvania, Moldova, precum şi în Muntenia şi în Dobrogea, vor se vor înregistra ninsori, iar cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15…25 l/mp.

În regiunile sudice, estice şi centrale, rafalele de vânt vor atinge circa 60…80 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100…120 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada.

ANM transmite că ninsorile vor fi însoțite de tunete fulgere, fapt ce va duce la apariția unui fenomen bizar. Ce se întâmplă în următoarele zile

Elena Mateescu, reprezentant al ANM, a oferit date de ultimă oră despre valul de aer siberian care urmează să lovească România peste câteva zile.

„Minimele se vor consemna în special în a doua parte a acestei săptămâni, mai precis de joi noaptea. Până atunci vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, mâine și poimâine. Avem două avertizări meteorologice de cod galben valabile până mâine la ora 12.00 când vorbim pentru zona de munte, pentru sudul Banatului, Transilvaniei și Dobrogea de intensificări cu viteze în general de peste 100 de kilometri pe oră, la altitudini de peste 1.800 de metri”, a spus reprezentantul ANM.

„De altfel, până la ora 20.00 sunt în vigoare și două avertizări meteorologice ce tip nowcasting de cod portocaliu pentru județele Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova și Dâmbovița, zona de munte de peste 1.800 de metri, pentru că vântul bate cu putere, rafalele fiind de peste 120 km/h”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, în exclusivitate la Antena 3.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Vremea va deveni foarte caldă în prima jumătate a acestei săptămâni, în perioada 8-11 ianuarie. Valori termice maxime vor atinge chiar şi 14 grade Celsius. După data de 11 februarie se va răci accentuat şi temperaturile înregistrate pe timpul zilei vor deveni preponderent negative. În timp ce precipitaţiile vor fi prezente pe tot parcursul următoarelor două săptămâni, conform ANM.