Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo ne arată că se poate și mai rău. Vine viscolul! 12 județe, vizate de alertă
Prognoza meteo ne arată că se poate și mai rău. Vine viscolul! 12 județe, vizate de alertă

Prognoza meteo ne arată că se poate și mai rău. Vine viscolul! 12 județe, vizate de alertă

Pentru noapte de sâmbătă spre duminică, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări cod galben de vânt pentru 12 județe din țară.

Vremea se schimbă radical. Conform ANM, județele vizate de codul galben de vânt sunt Botoșani, Suceava, Iași, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, Sibiu, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Vâlcea.

Se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze de 90 – 100 km/h, zăpadă spulberată. Vizibilitate redusă în zonele înalte și vânt cu viteze de 55 – 70 km/h, local zăpadă spulberată, vizibilitate redusă în zonele de deal și câmpie.

Atenționarea este valabilă până duminică dimineață, la ora 2.00.

Începând de joi, un val de aer siberian își face simțită prezența în România. Temperaturile vor fi mai mici decât cele normale în următoarele trei săptămâni. Abia spre jumătatea lunii martie, temperaturile mai cresc.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meteorologii anunţă pentru următoarele patru săptămâni temperaturi în general sub cele normale în această perioadă şi precipitaţii deficitare.

Săptămâna 15 – 22 februarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales
în zonele montane din vestul şi nordul ţării.

Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

Săptămâna 1 – 8 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în extremitatea de nord-est. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval, posibil uşor deficitar în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 8 – 15 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în
regiunile estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Există posibilitatea unui deficit local, în sud-vest, centru şi la munte.