Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea rea dă peste cap transporturile de vaccin anti-COVID. Când ajunge următoarea tranșă
Vremea rea dă peste cap transporturile de vaccin anti-COVID. Când ajunge următoarea tranșă

Vremea rea dă peste cap transporturile de vaccin anti-COVID. Când ajunge următoarea tranșă

Vremea rea afectează transporturile de vaccin anti-COVID, astfel că furnizorii au decis să devanseze livrarea următoarei tranșe către România. Vaccinurile care trebuiau să ajungă luni, au fost trimise de astăzi și vor ajunge în jurul orei 9.30.

Vremea rea dă peste cap și transporturile de vaccin destinate imunizării împotriva COVID-19. Furnizorii de vaccinuri Pfizer- BioNtech au devansat cu două zile un transport pentru România din cauza problemelor de natură meteorologică. Noua tranșă de vaccinuri produse de Pfizer-BioNtech va ajunge în România sâmbătă, 13 februarie, în jurul orei 9.30. Este vorba de peste 196.000 de doze Pfizer BioNtech care vor ajunge pe aeroporturile din București, Cluj Napoca și Timișoara. În București vor fi livrate în jur de 100.000 de doze.

Pentru a nu exista întârzieri de livrare din cauza timpului nefavorabil, aceștia au devansat transportul care trebuia să ajungă luni.

Vremea rea afectează transporturile de vaccin

Începând de luni, 15 februarie, în România va începe vaccinarea populației cu vaccinul AstraZeneca. Acesta este recomandat persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Programările pentru vaccinul AstraZeneca au început miercuri la 12.30. Până la ora 20.00 ritmul programărilor a fost de 179 de persoane/minut. În doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depășit 100.000 de persoane.

În cazul acestui vaccin, intervalul de timp recomandat între imunizarea cu prima doză și rapel este de 8 săptămâni.

Autoritățile au pregătit, 180 de noi cabinete de vaccinare, după cum a anunțat Comitetul de coordonare a vaccinării.

România ar urma să primească, pentru lunile februarie și martie, în jur 1,3 milioane doze de vaccin împotriva COVID de la AstraZeneca. În luna februarie, România va primi în jur de 800.000 de doze de vaccin AstraZeneca, conform unei declarații făcute de premierul Florin Cîțu.

Vaccinul Astra Zeneca al treilea autorizat

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, dupa Pfizer BioNTech și Moderna. Acesta se adresează persoanelor din Etapa a II-a. Este vorba despre persoane cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.