Evenimentul Zilei > Actualitate > Israel: 0,1% din persoanele vaccinate a doua oară au luat virusul
Israel: 0,1% din persoanele vaccinate a doua oară au luat virusul

Israel: 0,1% din persoanele vaccinate a doua oară au luat virusul

Mai puțin de 0,1% din persoanele care au și a doua doză de vaccin au contractat virusul, dar fără simptome.

Israel, persoanele vaccinate care au luat virusul în scădere.

După numărul record de vaccinări, Israelul deja poate să se pronunțe în legătură cu efectele obținute. Se manifestă tendința de diminuare a morbidității, pe măsură ce continuă în ritm susținut vaccinarea populației. Toate acestea, pentru autorități reprezintă premisele redeschiderii unor largi sectoare economice spre sfârșitul lunii martie.

Corespondenţă de la Ierusalim de reporterul RRA Dragoș Ciocîrlan  scoate în evidență acest lucru: „Mai puțin de 0,1% dintre persoanele care au primit a doua doză de vaccin Pfizer au contractat virusul, potrivit celor mai recente date publicate de Casa de Asigurări de Sănătate Maccabi. Datele au fost centralizate până la 11 februarie, la o săptămână după vaccinarea cu a doua doză Pfizer. Nimeni nu a murit în urma vaccinării cu Pfizer. Majoritatea celor care au contractat virusul nu au avut simptome. Au fost puține cazuri cu reacții ușoare.

Casa de Asigurări de Sănătate Maccabi a efectuat un test aleatoriu în rândul clienților săi nevaccinați și a rezultat un număr de peste 18.000 de cazuri de coronavirus în aceeași perioadă. Deocamdată există o morbiditate activă în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta până la 16 ani, care nu pot fi vaccinați, iar mutațiile sunt foarte contagioase. Cine nu se vaccinează se va infecta mai devreme sau mai târziu.

Scădere masivă a numărului de infectări. Israel persoanele vaccinate virusul

Până în prezent s-au făcut, în Israel, 6,1 milioane de vaccinări, din care 2,4 milioane, cu a doua doză. Ieri, Eran Segal, de la Institutul de Științe Weizmann, a raportat că, de la vârful morbidității de la mijlocul lunii ianuarie, s-a înregistrat o scădere cu 38% a numărului de pacienți în stare gravă și o reducere cu 40% a numărului deceselor în rândul populației cu vârsta peste 60 de ani.

Coordonatorul programului național de combatere a epidemiei de COVID-19, profesor Nachman Ash, a apreciat că până la sfârșitul lunii martie vor fi redeschise largi sectoare economice. El estimează că morbiditatea va continua să se diminueze. Redeschiderea comerțului cu amănuntul și reluarea altor activității depinde de reducere a morbidității. În presă se comentează că Ministerul Sănătății va recomanda deschiderea magazinelor stradale pentru bunuri neesențiale. Profesorul Nachman Ash speră că nu vor fi necesare restricții suplimentare pentru sărbătoarea de Purim, la sfârșitul lunii februarie. În ceea ce privește sărbătoarea de Pesah, care începe în 28 martie, autoritățile speră că se va putea sărbători în familie. Vor exista unele restricții generale în continuare.

Israel persoanele vaccinate virusul