Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea rea a dat peste cap traficul feroviar. Întârzieri ale trenurilor
Vremea rea a dat peste cap traficul feroviar. Întârzieri ale trenurilor

Vremea rea a dat peste cap traficul feroviar. Întârzieri ale trenurilor

Vremea rea creează probleme și la CFR. Ninsoarea și temperaturile scăzute au făcut ca traficul feroviar să înregistreze pe unele rute întîrzieri de peste 100 de minute. Și prognoza meteo nu este una încurajatoare.

 

Astfel, trenurile spre şi dinspre Constanţa înregistrează întârzieri în trafic din cauza temperaturilor scăzute, însă pe celelalte magistrale se circulă în condiţii normale de trafic, informează miercuri purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Spre exemplu, trenul IR 1586, pe relaţia Constanţa – Bucureşti, a acumulat o întârziere de 100 de minute, în condiţiile în care ora sosirii era 7.53, potrivit tabelei de Sosiri/Plecări din Gara de Nord.

„Întârzieri în traficul feroviar sunt înregistrate din cauza temperaturilor scăzute, consemnate la această oră, în circulaţia trenurilor spre şi dinspre Constanţa, astfel: între Lehliu şi Săruleşti avem un tren de marfă defect, iar trenurile de călători au fost retrase pentru circulaţie pe celălalt fir, iar între Săruleşti şi Fundulea se acţionează cu o drezină pantograf la linia de contact de pe firul II şi liniile 3 şi 4 din staţia Săruleşti, pentru repunerea sub tensiune. Pe această distanţă trenurile de călători circulă pe un singur fir, iar în staţia Săruleşti doar pe liniile 2 şi 3”, precizează Oana Brânzan, potrivit Agerpres.

În schimb, ea a dat asigurări că la această oră se circulă în condiţii normale de trafic pe celelalte magistrale.

Meteorologii anunță vreme rea

În această dimineață, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit  informarea de vreme rea ce vizează întreaga ţară.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 10:00, în sud-estul ţării se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan şi în sud-estul Moldovei. În Carpaţii de Curbură, în Carpaţii Meridionali, în restul Munteniei şi al Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5 – 10 cm.

Meteorologii precizează că, în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de munte, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.