Vreme caldă în Republica Moldova, în mai multe zone sunt așteptate ploi slabe

Vreme caldă în Republica Moldova, în mai multe zone sunt așteptate ploi slabe

În Republica Moldova, va fi o zi de duminică, în care nu se vor înregistra extreme termice, la fel cum se întâmplă în multe alte zone ale Europei. Va fi cald, în limita normalului pentru această decadă a lunii iunie, după cum au informat meteorologii, cu maxime cuprinse între 28 - 31 de grade Celsius și o minimă de 20 de grade.

În nord și nord-est, cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei și sunt așteptate ploi slabe. În restul Basarabiei. cerul va fi senin, parțial acoperit de nori în unele momente.

Va ploua izolat, în Republica Moldova, duminică, 23 iunie

Se vor înregistra 31 de grade Celsius la Chișinău, vor fi 30 la Bălți, Ștefan-Vodă și Cahul și câte 28 de grade la Briceni și Rîbnița. În prima zi a săptămânii viitoare, valorile maxime vor oscila între 27 și 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

În România, azi, 23 iunie, valorile termice - în scădere semnificativă faţă de intervalul anterior în special în regiunile extracarpatice - vor caracteriza la scara întregii ţări o vreme răcoroasă, iar în nord şi nord-est chiar rece pentru această dată din an. Cerul va fi variabil cu înnorări şi ploi local în nord, centru, est şi sud-est şi doar pe spaţii mici în restul teritoriului, anunţă ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scad temperaturile în România, astăzi

Izolat se mai pot acumula cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în Oltenia, Dobrogea şi la munte, în special în Carpaţii Meridionali, iar trecător şi la cote mai reduse şi în Muntenia, Moldova şi Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade.

În București, vremea se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade. Vor fi înnorări şi ploi temporare, în special în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla în general moderat. Presiunea atmosferica este de 753 mmHg.