Aglomerație pe Aeroportul Chișinău. Pasagerii, sfătuiți să vină cu trei ore înainte de îmbarcare

Aglomerație pe Aeroportul Chișinău. Pasagerii, sfătuiți să vină cu trei ore înainte de îmbarcare Aeroportul Chișinău. Sursa foto: Politia de Frontieră

Aeroportul din Chișinău este aglomerat în această perioadă, odată cu începerea concediilor. În acest context, reprezentanții Aeroportului îi sfătuiesc pe călători să se prezinte cu trei ore înainte de îmbarcare, pentru a evita aglomerația.

„Dat fiind faptul că în perioada estivală orarul zborurilor este unul foarte încărcat, iar fluxul de pasageri este unul majorat, Aeroportul îndeamnă călătorii să vină cu cel puțin trei ore până la zborul planificat, pentru a reuși parcurgerea formalităților necesare călătoriei și pentru a evita întârzierea la zbor”, au transmis reprezentanții Aeroprtului.

Pentru a verifica statutul zborului, pasagerii pot consulta tabloul online al Aeroportului.

Aeroportul Chișinău, noi reguli de acces pentru pasageri

Reamintim că, de la 1 mai, Aeroportul Chișinău a schimbat regulile de acces în incinta aerogării. Astfel, accesul în incinta aeroportului este permis doar pentru persoanele care au bilete de îmbarcare în avion, personalului care exercită atribuțiile de serviciu și membrilor echipajelor aeronavelor. Măsura a fost impusă în vederea asigurării securității aeronautice și pentru evitarea situațiilor neplăcute care pot apărea în cadrul aeroportului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Aeroport

Sursa foto: Pixabay

Controlul biletelor se face de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua înregistrarea la rută, iar ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând controlul vamal și așteptarea cursei în sala sterilă. Pentru fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în aeroport cu cel puțin trei ore până la zbor.

Atenție la firmele de taxi

Aeroportul Chișinău a înregistrat un trafic record în ultima perioadă. În acest context, călătorii sunt îndemnaţi să fie precauţi la alegerea unui taxi cu plecare de pe Aeroport.  Autoritățile recomandă pasagerilor să apeleze la serviciile autorizate, dar vin și cu un avertisment către operatorii de transport. ”În scopul revizuirii circulației rutiere în zona adiacentă terminalului și creării unui mecanism eficient de organizare, dar și în contextul campaniei de informare derulată de către Aeroportul Chișinău în acest sens, vă îndemnăm să manifestați prudență la contactarea serviciilor de taxi cu plecare de pe Aeroportul Chișinău. Referitor la tarifele aplicate, pasagerii au posibilitatea să consulte panourile disponibile în zona sosiri pentru cuantumul orientativ al acestora, întru evitarea suprataxării unei călătorii”, se arată într-un comunicat al companiei.