Evenimentul ZileiActualitateVom putea merge la mare în 2021, doar dacă suntem vaccinați. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Vom putea merge la mare în 2021, doar dacă suntem vaccinați. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Vom putea merge la mare în 2021, doar dacă suntem vaccinați. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu
Este esențială reușita campaniei de vaccinare, pentru ca românii să se poată mișca în voie în această vară. Anunțul făcut de prim-ministrul Florin Cîțu.

Românii ar putea să revină cât de curând la o viață normală. Asta însemnând să meargă la mare, să participe la concerte și să ia masa în oraș, la restaurant. Condiția esențială este participarea la campania de vaccinare împotriva coronavirusului, program ce se desfășoară și în țara noastră. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre importanța imunizării. Și a explicat că starea de alertă nu poate să rezolve problemele. Ci doar să le amâne.

Condițiile în care românii vor putea să meargă a mare și la restaurant

„Am avut anul trecut două luni de zile economia închisă. Starea de alertă nu a rezolvat nimic, doar a amânat nişte lucruri. Anul trecut aşteptam acest vaccin, care a venit foarte rapid. Putem să revenim la normal foarte rapid. Trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Este singura soluţie.

Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele – trebuie să ne vaccinăm. Toate aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm”, a spus premierul la Digi 24.

„Cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie este prima etapă în care putem să relaxăm din condiţii”

Așadar, este foarte important ca această campanie să fie o reușită. „Dacă vrem să revenim la normalitate, trebuie să avem această campanie de vaccinare de succes. Cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie este prima etapă în care putem să relaxăm din condiţii. Asta înseamnă 35% din populaţia activă. De exemplu, la Cluj avem 30% din populaţie. La Bucureşti suntem la 20%. Vor fi şi zone unde vom avea mai multă populaţie”, a mai precizat premierul.


Accesează: