Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Voiculescu amenință cu amenzi pentru vaccinarea peste rând. Sunt vizați șefii centrelor de imunizare
Vlad Voiculescu amenință cu amenzi pentru vaccinarea peste rând. Sunt vizați șefii centrelor de imunizare

Vlad Voiculescu amenință cu amenzi pentru vaccinarea peste rând. Sunt vizați șefii centrelor de imunizare

Ministrul Vlad Voiculescu amenință cu amenzi pe șefii centrelor de vaccinare care vor accepta să imunizeze pacienți peste rând sau din alte categorii decât cele prevăzute în această etapă.

Vlad Voiculescu amenință cu amenzi pentru vaccinarea peste rând.

Coordonatorii centrelor de vaccinare care vor vaccina alte persoane decât cele programate vor fi sancționate. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat că măsura va fi impusă începând de săptămâna viitoare.

În ultimul timp, în spațiul public, au apărut mai multe informații despre pacienți vaccinați peste rând în diverse centre.

Vlad Voiculescu a precizat că există persoane care sunt vaccinate la mica înțelegere de către șefii de cent

„Ceea ce am găsit noi că s-a întâmplat este că s-au dus şi, la mica înţelegere, pe baza unei prietenii, nu vreau să presupun altceva, şi au făcut vaccinul. Eu cred că dacă vrei să impui o regulă, la un moment dat trebuie să impui şi o sancţiune”, a declarat Vlad Voiculescu, la Digi 24.

Voiculescu amenință cu amenzi

Ministrul Voiculescu a precizat că acei coordonatori care nu vor respecta programările de vaccinare vor fi obligați să plătească. Vor fi sume „de care să-și aducă aminte fără bucurie”, a precizat ministrul. re.

„De săptămâna viitoare vom avea şi sancţiuni foarte clare. În primul rând pentru cei care se găsesc dintr-odată fie generoşi, fie cu rost de business, într-un loc anume. Dacă cineva va binevoi să facă vaccinul, dacă un coordonator al unui centru de vaccinare va binevoi să ia un vaccin care ar trebui să meargă către o persoană vârstnică, sau către o persoană cu boală cronică sau către o persoană care are cu adevărat nevoie ca să vaccineze un amic, un vecin sau mai ştiu eu pe cine, va trebui să plătească pentru asta şi suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie, a afirmat Vlad Voiculescu.

Directorul Spitalului Rădăuți a fost sancționat din cauză că a vaccinat 563 de persoane care nu erau eligibile. El a declarat că a fost nevoit să arunce dozele rămase pentru că oamenii nu au mai venit să se vaccineze.