Evenimentul Zilei > Politica > Gest surpriză al ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu şi-a delegat aproape toate atribuţiile
Gest surpriză al ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu şi-a delegat aproape toate atribuţiile

Gest surpriză al ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu şi-a delegat aproape toate atribuţiile

Ministrul Sănătăţii şi-a delegat aproape toate atribuţiile către secretara de stat Andreea Moldovan. Aceasta a fost prima numire în cabinetul lui Vlad Voiculescu la al doilea lui mandat ca ministru.

Vlad Voiculescu şi-a delegat aproape toate atribuţiile! Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a delegat aproape toate atribuţiile către secretara de stat Andreea-Anamaria Moldovan, arată un ordin de ministru semnat în data de 19 februarie.

Ce instituţii va avea în subordine Andreea Moldovan: DSP-uri și agenții cheie

Potrivit documentului, Andreea Moldovan va coordona următoarele structuri: a) Direcţia generală asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică;   b) Direcţia politica medicamentului, dispozitivelor şi tehnologiilor medicale; c) Direcţiile de sănătate publică judeţene şi ale municipiului Bucureşti, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul de Hematologie Transfuzională Prof. Dr. C. T. Nicolau, Centrul de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog Bucureşti, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România.

În document se mai precizează că Andreea Moldovan semnează în numele şi pentru ministrul Sănătăţii toate documentele elaborate de acesta. De asemenea, aceasta va semna şi ordinele şi instrucţiunile prevăzute la articolul 57 alin. (1) din OUG nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, relatează Adevărul.

A fost prima numire a ministrului Sănătății după preluarea portofoliului

Potrivit Hotnews, medicul Andreea Moldovan este directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din România. Ea a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului. Andreea Moldovan este prima numire oficială în echipa lui Vlad Voiculescu, de când acesta a preluat conducerea Ministerului Sănătății. Ea l-a înlocuit în funcția de secretar de stat pe medicul Dragoș Garofil.

Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, spital aflat în prima linie COVID-19. Începând de anul trecut, ea a ocupat și funcția de director medical al spitalului.

Anterior, medicul Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov. Acest spital a fost premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu „Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”.