Evenimentul Zilei > Politica > Update. Vlad Voiculescu a oferit prima reacție după ce a încălcat propriile reguli
Update. Vlad Voiculescu a oferit prima reacție după ce a încălcat propriile reguli

Update. Vlad Voiculescu a oferit prima reacție după ce a încălcat propriile reguli

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins într-o ipostază destul de neplăcută pentru el, pe holurile Parlamentului.

Update. Vlad Voiculescu a ținut să ofere un punct de vedere după ce, în urmă cu mai multe ore, ministrul a alimentat teoriile conspiraționiștilor după ce a fost surprins fără mască în Parlament.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură.

Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.

Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.

La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, afost mesajul postat de Vlad Voiculescu.

————————————————————————————————————————————————

Vlad Voiculescu surprins fără mască în Parlament.

Ministrul Vlad Voiculescu a gafat din nou. De această data, oficialul de la Ministerul Sănătății nu a mai făcut vreo declarație controversată și nici nu a mai declanșat vreun conflict politic în coaliție. Ci mai rău.

Gestul ministrului Sănătății reprezintă un semnal prost pentru cetățenii cărora le-au fost impuse noi restricții, în contextul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire COVID. În condițiile în care a fost restricționat circulația după anumite ore, accesul în magazine etc. chiar unul dintre cei responsabili cu respectare legii este surprins că o încalcă.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins, pe holurile Parlamentului, fără mască de protecție sanitară. Aproximativ 20 de minute ar fi stat Vlad Voiculescu fără să poarte masca de protecție. În acest timp a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi, după cum relatează Știrile Pro TV.

La un moment dat, ministrul Sănătății a fost invitat într-un birou de către unul dintre colegii săi de la USR-PLUS.

Jurnaliștii au încercat să obțină un opinie de la el, pe acest subiect, însă ministrul Sănătății – care între timp își pusese o mască – a refuzat să stea de vorbă.

Ce spune Ministerul Sănătății despre purtarea măștii

Potrivit unor recomandări ale Ministerului Sănătății pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) se recomandă ca masca de protecție să fie purtată în orice spațiu public.

„Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei, în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă”, se arată în recomandarea Ministerului Sănătății.