Evenimentul Zilei > Social > Ce ştie CTP despre Vlad Voiculescu? „Are o problemă”. E ceva delicat despre ministru
Ce ştie CTP despre Vlad Voiculescu? „Are o problemă”. E ceva delicat despre ministru

Ce ştie CTP despre Vlad Voiculescu? „Are o problemă”. E ceva delicat despre ministru

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a lansat recent mai multe critici dure la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre care ale cărui ultime acţiuni a susţinut că i-au erodat grav capitalul de imagine.

Ce ştie CTP despre Vlad Voiculescu? „Are o problemă.” E ceva delicat despre ministru . Într-o intervenţie la Digi24, în emisiunea moderată de Claudiu Pândaru, CTP nu l-a menajat pe ministrul Sănătăţii.

Astfel, Cristian Tudor Popescu a susținut că în ceea ce-l priveşte pe Vlad Voiculescu „este o problemă”. De asemenea, CTP a subliniat că la Ministerul Sănătăţii nu a văzut decât „trucuri de imagine și scandaluri artificial create”.

Ce ştie CTP despre Vlad Voiculescu?

„Claudiu Pândaru: Noile restricții… Dumneavoastră spuneți că procedeul prin care acestea au fost anunțate nu a fost deloc unul potrivit.

Cristian Tudor Popescu: A fost o bulibășeală, ce să mai vorbim? Ciocniri politice între diverse persoane care au interese divergente în momentul ăsta, și de aici hăis și cea. Ba le luăm până mâine, ba de la ora 18:00, ba de la ora 20:00. Azi intră, nu mai intră azi, intră duminică și așa mai departe…

Sentimentul ăsta de nesiguranță pe care îl dau cetățenilor este categoric vina autorităților. Măsurile sunt necesare. Și dacă se va impune carantină totală, este necesară la un moment dat. Aproape că nu cred că putem scăpa de așa ceva”.

Claudiu Pândaru: Credeți că se va ajunge la carantină totală?

Va fi situația de carantină totală

Cristian Tudor Popescu: Se va ajunge de facto. Va fi situația de carantină totală, dar nu se va pronunța așa ceva. Este iarăși vorba de interesul politic, să nu zică oamenii «iar ne închid ăștia» așa că nu îi zicem carantină. Este un animal cu patru picioare, cu blană, cu coadă și care face miau, nu e pisică. Așa o să fie și cu carantina. Asta este problema principală, nesiguranța pe care o generează.

Cu domnul Voiculescu este o problemă, nu pot să nu spun lucrul acesta. Nu știu ce conține raportul pe care domnul Voiculescu i l-a dat domnului Cîțu. Trebuia să predea acum raportul acela cu acțiunile sale, ce a făcut în mod efectiv și pozitiv”.

Claudiu Pândaru: Am văzut acel document și informații din el, au apărut pe surse, în presă. Vorbește despre eficientizarea metodologiei de urmărire a cazurilor și de raportare, despre planuri de viitor și despre crearea unor noi proceduri în spitale dar și paturi la ATI, despre comunicare, pe care o trece la capitolul lucrurilor bine făcute – intensificarea comunicării.

Cristian Tudor Popescu: Așa zice? Intensificarea comunicării, un lucru bun? Dumnezeule! Uitați ce este cu domnul Voiculescu, să fie clar! Imediat după incendiul de la Piatra Neamț am pus o întrebare pe Facebook în legătură cu medicul care a intrat în foc pentru a salva pacienți și care și acum se chinuie prin Belgia cu arsurile: «Cine credeți dintre actualii politicieni că ar intra în foc să salveze niște oameni?»

Vlad Voiculescu află deciziile Guvernului de la televizor.
Vlad Voiculescu

Trucuri de imagine și scandaluri artificial create

Rezultatul a fost 39 de nominalizări pentru Vlad Voiculescu. Oamenii din eșantionul de pe Facebook-ul meu îl considerau cel mai probabil săritor în foc pentru ei. Pe locul al doilea, dar departe, era domnul Valeriu Nicolae, activistul civic și umanitar, iar ceilalți cu câte o nominalizare, foarte puțin.

Domnul Voiculescu a intrat în această funcție cu un capital de încredere considerabil pe care, după părerea mea, l-a făcut praf în aceste trei luni. Nu știu ce spune acel raport, dar eu nu am văzut din partea Ministerului Sănătății decât trucuri de imagine și scandaluri artificial create.

Ce trebuia acum, după ce s-au terminat alegerile, s-a stabilit o altă majoritate parlamentară, s-a întâmplat asta în noiembrie, te apuci acum să vii cu «au fost modificate cifrele ca să dea bine, să meargă lumea la vot în alegeri». Ce rost are acum să mai faci asta când situația este critică din punct de vedere medical, când prioritățile sunt cu totul altele?

Stăm acum să vedem ce și cum a fost. Probabil că a fost atunci o astfel de mișcare politică, dar era momentul acum? Asta era problema? Asta așteptam acum de la domnul Voiculescu și de la Ministerul Sănătății, să rezolvăm hârele lui cu liberalii? Că de fapt despre asta este vorba.

A tot vorbit despre demantelarea mafiei din Sănătate

Domnul Voiculescu, personal, este foarte supărat pe liberali. De ce? Din pricina faptului că l-au ales pe Nicușor Dan. Este o chestiune aproape personală acolo. Uitați-vă la toate aceste mișcări de gherilă, de băgare de băț prin gard care nu au anvergură. Eu mă așteptam de la domnul Voiculescu la chestii de anvergură. A tot vorbit despre demantelarea mafiei din Sănătate, a tuturor structurilor de corupție din minister, din teritoriu. Speranța s-a pus în el, în direcția asta.

Domnul Drulă iată că face ceva, tot de la USR, acum s-a luat piept în piept cu buboiul de la metrou. În schimb, domnul Voiculescu nu a făcut nimic din ce așteptam de la el. Asta așteptam de la el? Toate hârele și certurile astea?

Și de la el, și de la alții, pentru că există și în rândul liberalilor ciocniri, între aripa Orban, aripa Cîțu, se induce ideea de nesiguranță populației. Întotdeauna când se ceartă autoritățile la vârf apare această idee de nesiguranță în mintea oamenilor”, a declarat jurnalistul la Digi24.