Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste în Capitală. CTP: „Propagandă protocronistă, dacopată, începută în anii 70 sub Ceaușescu”
Proteste în Capitală. CTP: „Propagandă protocronistă, dacopată, începută în anii 70 sub Ceaușescu”

Proteste în Capitală. CTP: „Propagandă protocronistă, dacopată, începută în anii 70 sub Ceaușescu”

Protestele de sâmbătă au provocat un discurs caustic jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Deși motivația protestelor a fost pandemia, CTP a remarcat o serie de asocieri cu Epoca de Aur.

Proteste în Capitală. Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul său ireverențios cele două proteste de sâmbătă de la București.

„Rezultatul practic al acestei vânzoleli este numărul de infectări în plus”

Gazetarul a remarcat că „rezultatul practic al acestei vânzoleli pe care o vedem pe ecran este un număr. Numărul de infectări în plus, pe care le va genera ce vedem acolo”. Asta pentru că „toți oamenii aceștia fără mască, băgați unii în alții vor duce virusul în familii, în societate, la locul de muncă”. În plus, jurnalistul crede că la aceste manifestații este vorba de o „propagandă protocronistă, dacopată, începută în anii 70 sub Ceaușescu”.

CTP: Aceste proteste sunt, și vor mai fi, un simptom al pandemiei

Aceste proteste sunt, și vor mai fi, un simptom al pandemiei. Adică trebuie să adăugăm la simptomele COVID și aceste manifestări de stradă. Ele vor avea loc câtă vreme durează pandemia (…)

Care este rezultatul practic? Dincolo de tot ce vedem filmat la anumite televiziuni din unghiuri avantajoase, ca să pară mai mulți respectivii- maximum o mie au fost la cele două mitinguri. Dar acești inși sunt amplificați prin respectivele televiziuni, ca să pară mai amenințător ce fac acolo.

CTP: Un procent neneglijabil dintre ei vor duce virusul pentru a-i infecta pe alții. Ăsta este singurul rezultat

Rezultatul practic al acestei vânzoleli pe care o vedem pe ecran este un număr. Numărul de infectări în plus, pe care le va genera ce vedem acolo, toți oamenii aceștia fără mască, băgați unii în alții, vor duce virusul plecând de aici. Se duc unde se duc – în familii, în societate, la locul de muncă.

Cu siguranță, un procent neneglijabil dintre ei vor duce virusul pentru a-i infecta pe alții. Ăsta este singurul rezultat. În rest, aceste proteste nu au în spate o structură politică, nu au soluții, nu propun alternative la actuala guvernare pe care o critică. Actuala guvernare care face destul greșeli în gestionarea acestei pandemii, fără discuție… Dar acești oameni adunați aici nu au absolut nicio soluție.

Soluția lor. Fără mască, fără vaccin și să ne tratăm cu leacul doctoriței-minune de la Maglavit

Ce propun ei? Păi, propun să nu mai purtăm mască, să nu ne mai vaccinăm și să ne tratăm cu ivermectină și cu leacul doctoriței-minune de la Maglavit.

Să fie amendați în primul rând organizatorii. Există organizatori care au asigurat, când au cerut aprobare, că vor fi doar o sută de persoane, potrivit legii. S-a depășit cu mult acest prag, prin urmare organizatorii sunt cunoscuși, să fie amendați potrivit legii. Nici mai mult, nici mai puțin.

Ceea ce au făcut bine forțele de ordine este că nu au intrat în coliziune.

Proteste în Capitală. Ai cui stăpâni suntem aici? Pe cine stăpânim? Cine sunt sclavii? Cine sunt slugile?

La Parcul Izvor, am văzut la mitingul de acolo o horă pe melodia „Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni”. Întotdeauna o să mă întreb, la versul ăsta, ai cui stăpâni suntem aici? Pe cine stăpânim? Cine sunt sclavii? Cine sunt slugile?, dacă noi suntem stăpâni. Noi, românii.

Însă, după aceea, o persoană a luat cuvântul în fața cinstitei adunări și a spus: „Nu vreau să mai auzim că noi suntem urmașii lui Traian. Noi nu suntem romani, noi nu suntem urmașii lui Traian. Noi suntem urmașii lui Burebista și Decebal.

Deci, e vorba de acea propagandă protocronistă, dacopată, începută în anii 70 sub Ceaușescu, și pe care o regăsim acum. Ea are la dispoziție două persoane care nu sunt de etnie română – președintele Iohannis și secretarul de stat Raed Arafat. Aceștia doi sunt mană cerească pentru acești manifestanți. Pentru că ei unesc în acest ghiveci „ideologic” cu care vin în stradă, unesc protestele anti-pandemie cu protestele xenofobe, împotriva străinilor. Și îi au pe aceștia doi la dispoziție”, a conchis jurnalistul.

Sursa: Digi 24