Evenimentul Zilei > Social > Doctoriţa-minune a fost chemată pentru explicaţii. Reacţia Colegiului Medicilor
Doctoriţa-minune a fost chemată pentru explicaţii. Reacţia Colegiului Medicilor

Doctoriţa-minune a fost chemată pentru explicaţii. Reacţia Colegiului Medicilor

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a vorbit joi la Antena 3 despre controversele provocate de schema pe care medicul dr. Flavia Groşan ar fi folosit-o pentru a trata altfel pacienţii bolnavi de Covid-19.

Doctoriţa-minune a fost chemată pentru explicaţii. Reacţia Colegiului Medicilor. Daniel Coriu a subliniat că Flavia Groşan a fost chemată la discuţii pentru încălcarea unor norme deontologice.

La această situaţie s-a ajuns după ce Colegiul Medicilor s-a autosesizat în urma materialelor din presă în presă despre medic pneumolog. Amintim că Flavia Groşan a susţinut că ar vindeca bolnavi de Covid-19 cu o schemă proprie de tratament şi medicamente ieftine.

„Am aflat și eu din media despre acest studiu al doamnei Groșan. 1.000 de pacienţi reprezintă o cifră impresionantă, Domnia Sa tratând pacienți cu Covid-19 în diferite stadii. Nu avem informații despre criterii de includere.

Probabil, marea majoritate erau forme asimptomatice sau simptomatice pentru că dânsa recomandă, la un moment dat, plimbarea. Plimbarea este foarte bună și cu ea suntem de acord toți.

Doctoriţa-minune a fost chemată pentru explicaţii

Mobilizarea precoce a pacientului este foarte importantă, dar un pacient cu Covid-19 nu poate să fie mobilizat decât dacă este în stare bună. Ne bucurăm de experiența Domniei Sale. sEste o experiență vastă și ne bucură foarte mult rezultatele care sunt impresionante, așa cum ni le relatează dânsa. Sigur vom aștepta rezultatele publicate.

Dânsa nu este judecată de Colegiul Medicilor. A fost chemată pentru o discuție și nu legată de protocol, pentru că din punct de vedere profesional nu știu dacă cineva îi poate reproșa ceva.

Este vorba despre o încălcare a unor norme deontologice, prin faptul că doamna doctor respinge public anumite mijloace de tratament recunoscute de comunitatea științifică medicală. A fost invitată la colegilor la Colegiul Medicilor Bihor numai pentru discuții.

Va fi o anchetă, va fi o comisie dedicată, nu pot să spun ce se va întâmpla. Eu în schimb vreau să dau un mesaj în primul rând către colegii mei medici. Trebuie să fiu în echilibru și să nu uităm că mai presus de orice, sănătatea pacienților trebuie să fie pe primul plan. Iar ideile și mesajele noastre transmise în public trebuie să fie argumentate pe baza unor protocoale cunoscute, a declarat Daniel Coriu la Antena 3.