Evenimentul Zilei > Justitie > Visarion Alexa, declarații scandaloase. Ce spunea despre spovedanie. „Căutați un duhovnic mai blând decât mama”
Visarion Alexa, declarații scandaloase. Ce spunea despre spovedanie. „Căutați un duhovnic mai blând decât mama”

Visarion Alexa, declarații scandaloase. Ce spunea despre spovedanie. „Căutați un duhovnic mai blând decât mama”

Anchetat penal pentru hărțuire sexuală, preotul Visarion Alexa a fost autorul unei afirmații neispirate, în anul 2019, care la momentul respectiv a trecut neobservată. El își lăuda soția, la vremea aceea în vârstă de 40 de ani, comparând-o cu o puștoaică de 18 ani.

În urmă cu aproape trei ani, în 2019, preotul Visarion Alexa, făcea o serie de afirmații care pot fi considerate scandaloase, în prezent, când este acuzat de agresiune sexuală. La momentul respectiv, însă, nu au fost luate în seamă. Într-o relatare despre familia sa, la un eveniment public, își descria soția ca pe o puștoaică de 18 ani.

„Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Fac o paranteză, pentru că dacă ele își lasă codițe și ieșim împreună pe stradă, eu cu bărboiul ăsta, lumea zice că le-am răpit, săracele. Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani”, spunea preotul, într-o întâlnire.

Tot în acest context, el le sfătuia pe enoriașe să caute, pentru spovedanie, un duhovnic „blând și înțelegător”. Puse în contextul actual, când Visarion Alexa se confruntă cu mai multe acuzații de agresiune sexuală, afirmațiile au o altă conotație.

„Nu vă spovediți la oricine, la orice preot! Vă dau un sfat prietenesc. Dacă nu e blând și înțelegător cu tine, indiferent în ce situație te-ai afla, fugiți, că v-o încasați! Iese rău… Căutați un duhovnic mai blând decât mama. Care să se poarte cu dumneavoastră ca și cu copilul lui”, spunea Visarion Alexa, în 2019, conform publicației Click.

Numărul plângerilor împotriva preotului crește

Preotul Visarion Alexa este cercetat într-un dosar penal după ce mai multe femei au depus plângeri în care îl acuză de agresiune sexuală. Astfel, conform ultimelor informații, numărul celor care îl acuză pe Visarion Alexa și au depus plângere penală a crescut. După prima victimă care a sesizat poliția, alte cinci femei s-au adresat poliției, reclamând fapte de agresiune care ar fi fost comise de preot în ultimii ani.

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, în urma acestor acuzații, de o instanță, deși procurorii au solicitat arestarea preventivă.

Pe de altă parte, comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat preotului Visarion Alexa o declarație personală cu privire acuzații. În fața superiorilor săi, a recunoscut faptele, însă a refuzat să dea detalii amănunțite.

O altă victimă a postat pe Facebook fragmente din conversațiile pe care le-a avut cu preotul și a relatat că acesta a hărțuit-o timp de două luni cu mesaje și telefoane.