Vinete cu brânză feta. Rețeta grecească, cu gust de vacanță

Vinete cu brânză feta. Rețeta grecească, cu gust de vacanță

În sezonul cald, vinetele se numără printre legumele preferate ale românilor. Salata cu maioneză este preparată des de majoritatea gospodinelor și are un gust aparte dacă vinetele sunt coapte pe grătar. În tavernele grecești, aceste legume ocupă un loc de cinste în meniuri și sunt apreciate de toți turiștii. Iată cea mai simplă rețetă cu vinete, brânză feta și roșii.

Vinete cu brânză feta și roșii

Acest preparat se poate servi ca atare sau poate reprezenta o garnitură perfectă. Vinetele se coc la foc mic, astfel încât gustul final să fie pe măsura așteptărilor. Rețeta are puține calorii și se poate prepara în mai puțin de o oră.

Ingredientele necesare pentru pregătirea acestei rețete de vară:

  • 4 vinete
  • 400 grame brânză feta
  • 5-6 roșii de grădină
  • câteva frunze de busuioc
  • un ou
  • 3 căței de usturoi

Mod de preparare

Vinetele se spală și se taie în două părți egale. Într-o tigaie antiaderentă se toarnă o lingură de ulei de măsline și se rumenesc vinetele timp de 2 minute. Acestea se așează în tigaie cu partea tăiată, astfel încât întreg miezul să devină moale.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vinete

Vinete. Sursa foto: Pixabay

Vinetele se scot din tigaie și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Brânza feta se taie în cubulețe sau se trece prin răzătoarea mare. Peste aceasta se  adaugă un ou, iar compoziția rezultată se toarnă peste legume.

Vinete cu feta și roșii

Roșiile se taie în felii și se așează pe rând peste vinete. De asemenea, busuiocul se tocă mărunt și se presară deasupra legumelor. Tava se introduce la cuptorul încins la 180 de grade. Legumele cu brânza se lasă la copt timp de 30 de minute.

Persoanele care preferă sortimentele de brânză mai puțin sărate, pot opta pentru mozzarella sau chiar cașcaval. Opțional, deasupra preparatului poate fi presărat și parmezan ras.

Preparatul poate fi servit cald, însă va fi la fel de gustos și după o zi în care a fost păstrat la frigider.

Revista presei