Alimentele care trebuie mâncate vara. Meniul complet, făcut de un nutriționist

Alimentele care trebuie mâncate vara. Meniul complet, făcut de un nutriționist Legume. Sursa foto: Pixabay

România. Nutriționista Mihaela Bilic spune că oamenii trebuie să evite sosurile grele, prăjelile, tocăturile și afumăturile vara. În zilele cu multă căldura, corpul nu poate procesa aceste alimente, iar riscurile sunt mari. Ea a explicat și ce dietă trebuie să avem în zilele cu temperaturi ridicate.

Mihaela Bilic, despre alimentele care trebuie consumate vara

Nutriționista recomandă legumele și uleiul de pește în zilele caniculare. Acestea neutralizează inflamația și oxidarea produse de soare. „Meniu de vară. Pe timpul verii este recomandat să mâncăm mai multe legume și mai puține grăsimi. Atenție însă, grăsimea de pește nu trebuie redusă, ci din contră, consumată zilnic. Din simplul motiv că trebuie să neutralizăm inflamația și oxidarea produse de soare. Iar Omega-3 din uleiul de pește și vitamina D naturală, plus fitonutrienții din legume chiar fac asta!”, a spus Bilic, citată de Cancan.

Legume, fructe

Legume. Sursa foto: dreamstime.com

Ea a declarat că sinergia dintre Omega-3, vitamina D și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire. Legume și ulei de pește chiar sunt secretul sănătății, consideră nutriționista.

Mihaela Bilic

Mihaela Bilic. Sursa foto: Instagram

Trebuie să reducem aportul de zahăr și grăsimi

Nutriționista a mai spus că vara este sezonul în care e ușor să reducem aportul de zahăr și grăsimi din simplu motiv că centrul foamei e inhibat de căldură. Ea recomandă supele de legume consumate reci, produsele lactate fermentate (sana, kefir), peștele și carnea la grătar. Cei care iubesc desertul pot mânca înghețată și fructe.

Recomandările Mihaelei Bilic

„Iată câteva idei: gazpacho de roșii, salată de roșii cu brânză, carpaccio de pește după moda mediteraneană, sushi și sashimi după moda japoneză și tiramisu ca desert- niciunul nu are nevoie de flacără.

Tot o combinație delicioasă de vară sunt ardeii copți cu brânză și roșii, adică “piperchi” cum îi zic machedonii din Dobrogea. Iar pentru salata de vinete românească, vă recomand o variantă mai dietetică, inspirată din bucătăria libaneză”, a spus Mihaela Bilic. Nutriționista recomandă și laptele de pasăre, răsfățul copilăriei.

Ne puteți urmări și pe Google News