Evenimentul Zilei > Sport > Victor Ciutacu oferă un cadou prețios, pentru a stimula donațiile făcute pentru copiii cu autism
Victor Ciutacu oferă un cadou prețios, pentru a stimula donațiile făcute pentru copiii cu autism

Victor Ciutacu oferă un cadou prețios, pentru a stimula donațiile făcute pentru copiii cu autism

Jurnalistul a anunțat că va pune umărul pentru a ajuta Asociația care se ocupă de copii cu autism din Oradea și scoate la bătaie un tricou.

Tușierul român Octavian Șovre a făcut un gest controversat la finalul partidei din sferturile Ligii Campionilor dintre Manchester City și Borussia Dortmund (scor 2-1). Românul a mers la final, la vestiare, la atacantul Erling Haaland, căruia i-a cerut un autograf.

Momentul a fost surprins de camerele TV, iar Șovre a fost criticat aspru de mulți iubitori ai fotbalului. A ieșit la iveală faptul că tușierul a vrut semnătura de la vârful Borussiei pentru a putea vinde autograful. Iar banii încasați ar urma să ajungă la o asociație ce se ocupă de ajutorarea copiilor cu autism.

Victor Ciutacu intră în joc după episodul „autografului” cerut de Octavian Șovre

Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat și el acest subiect, pe blogul său. Și a anunțat că va participa și el la o acțiune caritabilă. „Povestea autografului cerut (și obținut) de arbitrul asistent Octavian Șovre megastarului norvegian Erling Haaland a făcut deja înconjurul planetei. Întâi, în bună tradiție, a râs lumea de el și i-a cerut pedepsirea.

Ulterior, când s-au aflat rațiunile gestului, au apărut, pe rând, admirația, felicitările și solidaritatea. O mulțime de fotbaliști și chiar oameni de media au sărit să ofere, întru licitarea lor pentru îngrijirea copiilor aflați în grija celor de la Asociația SOS Autism Bihor, tricouri personale sau de colecție. Ele vor fi licitate și e bine așa.” A scris Victor Ciutacu.

„Repet, nu licitez nimic, ofer un cadou”

Jurnalistul scoate „la bătaie” un tricou pe care i l-a oferit Mihăiță Neșu. Și pe care îl va face cadou unuia dintre cititorii săi. „Eu sunt (și) mai pragmatic. Și îmi doresc, fără a încerca să parazitez licitațiile caritabile pentru tricouri, să le ofer copiilor, împreună cu voi, un cadou concret de Paște. Motiv pentru care postez aici contul unde puteți dona direct. Aștept, în plus față de generozitatea voastră, dacă doriți să renunțați la discreție (fie și numai în relația cu mine), mesaje private cu sumele donate.

Țin acțiunea asta sus până la Paște. Cel care a donat cel mai mult va primi, din partea mea, cadou, tricoul original de joc, cu semnătură, al întemeietorului Mihai Nesu Foundation, el însuși din Bihor. Repet, nu licitez nimic, ofer un cadou aceluia care se va dovedi, dintre cei care mă urmăresc și (sper) mă apreciază, cel mai generos.” A mai anunțat jurnalistul, care a încheiat:

„Acestea fiind spuse, cu felicitări pentru efortul doamnei Simona Zlibuţ, să curgă donațiile!
Beneficiar: Asociația S.O.S. Autism Bihor
IBAN: RO55RNCB0032073280020001
BCR Oradea”