Decizia luată de UEFA în cazul Colțescu. Arbitrul Sebastian Colţescu, acuzat că a proferat un termen rasist în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului.  Octavian Şovre, cel care a oficiat la aceaşi partidă, a primit o mustrare.

Nu se fac vinovați de rasism

Pe 8 decembrie, un scandal a făcut înconjurul lumii. Meciul PSG – Bașakșehir, din ultima etapă a grupelor Champions League, a fost suspendat definitiv, după ce Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial al brigăzii conduse de Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei, drept „ăla negru”. Webo, Demba Ba, jucător la Bașakșehir, și alți membri ai delegației turce, l-au acuzat de rasism pe Colțescu. Cele două echipe refuzând să mai continue partida. Reluată a doua zi, cu alți arbitri.

UEFA a decis că Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre au încălcat la acel meci „obligaţia de a se comporta într-o manieră adecvată”, însă nu se fac vinovaţi de rasism.

În altă ordine de idei, UEFA a anunţat că Pierre Achille Webo, antrenorul secund al lui Istanbul Başakşehir, a fost suspendat un meci pentru „conduită nesportivă”.

Meciul Paris Saint-Germain – Istanbul Başakşehir, din cadrul Ligii Campionilor, a fost întrerupt pe 8 decembrie, la Paris. În urma unui incident considerat rasist în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu. Octavian Şovre a fost arbitru asistent la acel meci, din brigada de arbitri făcând parte şi arbitrul de centru Ovidiu Haţegan şi arbitrul asistent Sebastian Gheorghe.

Scandalul care a făcut înconjurul planetei

Decizia luată de UEFA în „cazul” Colțescu. Practic, Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de „ăla negru”.  Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez. Conform unor înregistrări afirmaţia ar fi fost făcută de Octavian Şovre.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu. El i-a reproșat că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul, scrie Agerpres.