Evenimentul Zilei > Sport > UEFA nu schimbă planificarea. EURO 2020 se va desfășura în 12 orașe
UEFA nu schimbă planificarea. EURO 2020 se va desfășura în 12 orașe

UEFA nu schimbă planificarea. EURO 2020 se va desfășura în 12 orașe

EURO 2020, ediția aniversară a Campionatului European de fotbal, se va desfășura conform planificării inițiale a UEFA, în 12 orașe.

EURO 2020 se va desfășura, conform planificării inițiale a UEFA, în 12 orașe.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că forul fotbalistic european își menține decizia de a organiza EURO 2020 conform planificării. Campionatul a fost amânat pentru vara acestui an din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai mult, Ceferin s-a declarat optimist și a estimat că fanii vor avea acces la meciuri, pe stadioane.

„Sunt optimist că situaţia pandemică se va schimba pe măsură ce ne apropiem de desfăşurarea EURO 2020. Este important să oferim oraşelor-gazdă şi guvernelor cât de mult timp putem. Aceasta pentru a formula o imagine exactă a ceea ce va fi posibil în iunie şi iulie. Fanii sunt o parte extrem de importantă a ceea ce face fotbalul atât de special… Trebuie să facem totul pentru revenirea lor pe stadioane”, a spus Aleksander Ceferin.

UEFA a anunțat că termenul limită până la care pot fi depuse planurile de organizare pentru accesul fanilor pe stadioane a fost decalat. Acesta a fost fixat pentru începutul lunii aprilie. Oficialii lucrează cu cele 12 oraşe implicate în turneul final pentru adoptarea unor scenarii în vederea disputării meciurilor. Au fost luate în calcul patru scenarii. Acestea sunt stadion deschis integral, stadion deschis cu capacitate de 50%, stadion deschis cu o capacitate între 20% şi 30% şi stadion închis.

EURO 2020 sprogramat în 12 orașe

EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura între 12 iunie – 12 iulie în 12 oraşe. Este vorba de Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

România va organiza patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.