Evenimentul Zilei > Actualitate > Caraș Severin. Copii cu autism blocați pe munte, din cauza viscolului
Caraș Severin. Copii cu autism blocați pe munte, din cauza viscolului

Caraș Severin. Copii cu autism blocați pe munte, din cauza viscolului

Un număr de 15 copii cu autism şi părinţii acestora, aflaţi într-o tabără de terapie, sunt blocaţi pe Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin. Drumul spre staţiune a fost închis miercuri seara, din cauza viscolului, iar între timp a fost blocat de zăpada adunată.

UPDATE. Începând cu ora 15,00 a fost deschisă circulația pe o singură bandă pe tronsonul Telescaun – Muntele Mic. Cei 15 copii aflați pe Muntele Mic sunt în siguranță și schiază pe pârtia de schi, au informat reprezentanții ISU Caraș Severin.

Știrea inițială:

Judeţul Caraş-Severin se află sub atenţionare Cod Portocaliu de vânt puternic, ce suflă cu 130 de km/h, iar în timpul nopţii a fost Cod Roşu.

Potrivit autorităţilor, în total, în stațiunea montană, numprul turiștilor blocați se ridică la 70, însă toate persoanele sunt bine, în hoteluri și pensiuni. Pe Semenic, spun autoritătile, sunt blocați alți 15 turişti.

Momentan se fac eforturi pentru redeschiderea şoselei către Muntele Mic, ”se lucrează pentru îndepărtarea zăpezii pe o porţiune de un kilometru”. Salvatorii se luptă și cu vremea rea, pentru că eforturile lor sunt îngreunate de viscolul care continuă în zonă.

Vom reveni cu detalii.

Sursa foto: Caon.ro