Vot final: Senatul a votat achitarea lui Trump pentru al doilea cap de acuzare. 53-47 pentru achitare.

Trump a fost achitat pentru ambele acuzații.  Senatorul republican Mitt Romney i-a șocat miercuri pe colegii săi, anunțând  de la tribuna Senatului că va vota pentru condamnarea lui Trump – dar niciunul dintre ceilalți republicani ai camerei nu i s-a alăturat. Votul de astăzi  marchează sfârșitul unei acțiuni asupra lui Trump care în opinia sa, a fost o vânătoare de vrăjitoare.

UPDATE: Senatorii au început acum să voteze pentru al doilea cap de acuzare în dosarul Ucraina. Între timp Donald Trump a postat pe social media mesajul: Still Your President!

Şeful Administraţiei americane a fost achitat de un prim cap de acuzare, şi anume de abuzul de putere, în cadrul procesului de impeachement (destituire).

Democraţii cer destituirea celui de al 45-lea preşedinte american pentru că a încercat să forţeze Ucraina să ancheteze asupra unui posibil adversar în alegerile prezidenţiale, Joe Biden, îngheţând un ajutor militar crucial pentru această ţară în război.

Pus sub acuzare în decembrie de Camera Reprezentanţilor dominată de democraţi, Donald Trump ştie că poate conta miercuri pe susţinerea a 53 de senatori republicani. Ori Constituţia impune o majoritate de două treimi (67 de senatori din 100) pentru a-l declara vinovat.

De la izbucnirea scandalului, liderul de la Casa Albă se declară victima unei lovituri de stat orchestrate de adversarii săi care nu ar fi digerat victoria sa surpriză din 2016. Chiar luni, el a denunţat pe Twitter „mascarada” urzită de „democraţii care nu fac nimic”.

Te-ar putea interesa și: