Evenimentul Zilei > Actualitate > Verdictul în cazul alertei alimentare determinate de bacteria Listeria
Verdictul în cazul alertei alimentare determinate de bacteria Listeria

Verdictul în cazul alertei alimentare determinate de bacteria Listeria

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis, ieri, că din primele rezultatele de laborator a reieșit faptul că bacteria Listeria nu a fost prezentă în produsele Greenyard, retrase preventiv de la comercializare săptămâna trecută.

„Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele produse congelate: fasole verde, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre”, asigură ANSVSA.

„Pe măsură ce sunt primite, informațiile sunt transmise structurilor noastre teritoriale, care monitorizează în continuare procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuție comunicată actualizată. Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator”, a completat sursa citată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: