Evenimentul Zilei > Actualitate > Vela a ieșit la bilanț. Ministrul de Interne se laudă cu 180 de percheziții în dosare grele
Vela a ieșit la bilanț. Ministrul de Interne se laudă cu 180 de percheziții în dosare grele

Vela a ieșit la bilanț. Ministrul de Interne se laudă cu 180 de percheziții în dosare grele

În aceste zile, polițiștii au efectuat peste 180 de percheziții domiciliare pentru a rezolva mai multe cazuri dificile cu impact în rândul opiniei publice.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ieșit într-o conferință de presă cu un bilanț al dosarelor investigate în aceste zile de polițiștii din subordinea sa. El a declarat că, în ultimele două zile, poliţiştii au efectuat 180 de percheziţii domiciliare şi au rezolvat dosare grele, care au creat emoţie în rândul opiniei publice. El a început enumerarea cazurilor aflate în curs de rezolvare cu crima de la Ghimpați, din județul Giurgiu.

„Acest caz a presupus ore de muncă şi probe puse cap la cap de către specialiştii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi procurorii care au gestionat acest caz. Pentru documentarea sa, anchetatorii au vizionat şi analizat înregistrări de pe camere de supraveghere pe care le-au coroborat cu declaraţiile martorilor şi cu alte probe, reuşind astfel să identifice trei suspecţi şi autoturismul cu care a fost transportat geamantanul în care se afla corpul victimei. Cei trei sunt cercetaţi pentru omor calificat şi profanare de cadavre”, a spus Vela.

Potrivit ministrului, suspecţii sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar cercetările continuă până la finalizarea cazului și trimiterea în judecată a suspecților.

Jaful cu bilețelul din București

Cel de-al doilea caz prezentat de Marcel Vela al bărbatului care a jefuit o bancă din București amenințând o salariată prin intermediul unui bilețel. Infractorul a reușit să fugă cu suma de 10.000 de lei.

„Poliţiştii bucureşteni au reuşit, în mai puţin de 24 de ore, să-l identifice pe autorul jafului comis la o bancă din Sectorul 2. Bărbatul de 30 de ani este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. (…) Poliţiştii au reuşit să recupereze o mare parte din prejudiciu, a precizat ministrul Marcel Vela.

Un alt dosar aflat în cercetare este cel pe care l-au întocmit polițiștii de investigare a criminalității economice la mai multe companii de distribuție a gazelor naturale. În acest dosar au fost efectuate 87 de percheziţii la sediile unor societăți comerciale din Alba, Bucureşti şi alte 20 de judeţe.

„La percheziţii au participat peste 260 de poliţişti. Sunt investigate fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals care au avut drept urmare creşterea facturilor de gaze plătite de consumatorii finali. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii, au fost modificate anumite documente, raportându-se pierderi mari de gaze naturale”, a arătat Vela.

Potrivit ministrului, aceste situaţii au influenţat preţul de vânzare către consumator cu o creştere de aproximativ 10%.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE