Evenimentul Zilei > Actualitate > E „cu ochii pe ei”. Vela se laudă cu „Ziua Z” ar fi o lovitură dată interlopilor
E „cu ochii pe ei”. Vela se laudă cu „Ziua Z” ar fi o lovitură dată interlopilor

E „cu ochii pe ei”. Vela se laudă cu „Ziua Z” ar fi o lovitură dată interlopilor

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, acţiunile MAI de miercuri au fost un succes, în urma descinderilor, 465 de persoane fiind conduse la audieri şi 98 reţinute.

 

„Ziua Z a fost un record în activitatea MAI”, a spus, joi, Marcel Vela, într-o declaraţie la sediul Ministerului.
El a precizat că, din cele 465 de persoane conduse la audieri, 98 au fost reţinute pentru 24 de ore şi 27 de persoane au fost plasate sub control judiciar.

De asemenea, 19 persoane urmărite au fost prinse şi introduse în închisoare.

În urma acţiunilor de miercuri, au fost confiscate 33,5 kg de droguri sub diferite forme, opt autoturisme de lux, 4,5 kg de aur şi trei tone de alcool, a mai spus Vela, potrivit Agerpres.

Acțiune în forță a autorităților

„Am ales această zi, Ziua Z, pentru că va fi ușor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua Z, 11.11. România. Atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei, să știți că n-a fost o figură de stil, așa cum am văzut că mai comentau unii pe rețelele de socializare. Este cea mai mare acțiune derulată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani.

Au acționat astăzi 3000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre din alte structuri. S-au executat 619 acțiuni în forță în această dimineață, dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. Din cele 489 de percheziții, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară și 21 pe infracțiuni care țin de arme și muniții” – Vela afimând că atunci când a postat pe Facebook fotografia în care anunța că este cu ochii „pe toţi cei care încalcă legea”, nu a fost o figură de stil.

DIICOT a anunțat miercuri dimineață percheziții în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor ample acţiuni ce vizează destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată implicate în trafic de droguri și de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit unui anunţ al DIICOT, în contextul pandemiei au revenit în ţară „lideri importanţi” ai unor grupări care acţionau în străinătate.

Potrivit MAI Percheziţiile au fost organizate concomitent în Bucureşti şi în județele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.