Evenimentul Zilei > Actualitate > Marcel Vela: Infracționalitatea a scăzut cu 11%. Am scos de pe piaţă droguri în valoare de 100 de milioane de euro
Marcel Vela: Infracționalitatea a scăzut cu 11%. Am scos de pe piaţă droguri în valoare de 100 de milioane de euro

Marcel Vela: Infracționalitatea a scăzut cu 11%. Am scos de pe piaţă droguri în valoare de 100 de milioane de euro

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, miercuri, 11 noiembrie, că infracționalitatea a scăzut cu 11% în ultimele luni, iar MAI a capturat droguri în valoare de 100.000.000 de euro.

Într-o conferință de presă, organizată miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ministru, Marcel Vela, a prezentat date referitoare la activitatea MAI în ultimele 10 luni.  „În timpul stării de alertă şi a stării de urgenţă, prin frontierele României, din toate zonele de vecinătate, poliţiştii au gestionat un flux de tranzit de 13 milioane de persoane şi peste 5 milioane de autovehicule. Au gestionat în acest an un volum maxim, cel mai mare volum din ultimii ani şi ei sunt aceiaşi oameni, poate chiar mai puţini”, a spus ministrul.

,, Vom avea două avioane medicale noi”

El a adăugat că MAI a reuşit să facă, într-o perioadă de criză economică şi criză sanitară, ceea ce n-au făcut alţi miniştri şi alte guverne, când nu era criză. „Pe situaţii de urgenţă, au fost achiziţionate 52 de ambulanţe, 60 de autoutilitare noi pentru descarcerare. Suntem în faza de evaluare în această lună a ofertelor pentru şase elicoptere mari, trei de uscat şi trei de intervenţie maritimă. Totodată, vom avea două avioane medicale SMURD noi”, a declarat Marcel Vela.

,, Este o achiziție în care am făcut economie”

De asemenea, lucrătorii MAI au primit 7.082 de autovehicule noi şi 25.000 de pistoale, asamblate în România. „Am achiziţionat 25.000 de pistoale noi, pentru că ei foloseau pistoale din anii ’70, dar nu doar le-am achiziţionat printr-o achiziţie să nască dubii, este o achiziţie în care am făcut economie. Modelul de pistol este aproape jumătate de preţ faţă de cât îl găsiţi pe Internet sau în oferte oficiale (…), pentru că am reuşit ca o capacitate de producţie din România să le asambleze şi să le achiziţionăm astfel la un preţ mic – 400 de euro cu tot cu TVA”, a mai spus Vela.

Ministrul a adăugat că MAI este în negociere cu Ministerul Fondurilor Europene pentru a accesa un proiect în vederea achiziţionării a şapte elicoptere noi pentru poliţia aeriană, pentru misiuni de susţinere a Poliţiei Rutiere şi a Poliţei de Frontieră.