Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un polițist mort de Covid-19. Marcel Vela a intrat sub lupa sindicatelor!
Încă un polițist mort de Covid-19. Marcel Vela a intrat sub lupa sindicatelor!

Încă un polițist mort de Covid-19. Marcel Vela a intrat sub lupa sindicatelor!

Un polițist de 36 de ani din IPJ Gorj a murit de COVID-19, anunță Corpul Național al Polițiștilor.

„Încă un polițist răpus de COVID!

După ce la sfârșitul săptămânii trecute am aflat de decesul colegului nostru, de 34 de ani, de la Brașov, azi am aflat că un alt coleg, de 36 de ani, de la IPJ Gorj a fost răpus de COVID.

Suntem profund îndurerați de această veste. Colegul nostru Cristian Zanfira, Zane cum îi spuneau toți, era un om care își dorea să ajute pe toată lumea, un bun prieten și camarad. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Nu îl vom uita și promitem că vom fi alături permanent de familia lui!

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, arată cei din Poliție.

Sindicatul Europol intervine

„Am început să ne numărăm morții…

Abia ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Brașov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o sotie sfâșiată de durere și un copil de numai câțiva anișori.

Este dovada clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt printre cei mai expuși la infectarea cu SARS COV2.

Atac la adresa ministrului Afacerilor Interne

Intre timp, MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, în condițiile în care numărul celor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.

Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nici nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistență socială sau cadrele didactice.

Domnule ministru Vela, câți polițiști trebuie să mai ucidă acest virus, ca să luați decizia testării?

Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții pentru ca MAI să conștientizeze importanța testării polițiștilor?

Lipsa de reacție de care dați dovadă vă face autorul moral al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI.

Acum, mai mult ca oricând, domnule ministru, nu trebuie decât să arătați că sunteți responsabil și să dispuneți de îndată testarea polițiștilor care sunt zilnic în stradă. Asta trebuie să faceți!

Drum lin în ceruri, colegule!”, se arată pe Facebook.