Evenimentul Zilei > Justitie > Dezvăluiri despre sistemul judiciar. S-au fabricat dosare pentru a distruge firmele românești?
Dezvăluiri despre sistemul judiciar. S-au fabricat dosare pentru a distruge firmele românești?

Dezvăluiri despre sistemul judiciar. S-au fabricat dosare pentru a distruge firmele românești?

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție solicită redeschiderea urmăririi penale împotriva mai multor procurori, polițiști și angajați ANAF din Grupul de lucru "evaziune fiscală și spălarea banilor". Acuzațiile sunt extrem de grave.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a solicitat să se aprobe redeschiderea urmăririi penale în cazul unui însemnat grup de procurori, polițiști de la nivelul Parchetului Tribunalului Capitalei și angajați ai ANAF, care au profitat de faptul că au fost capacitați în Grupul de lucru evaziune fiscală și spălarea banilor pentru a distruge o serie de firme românești din industria farmaceutică.

Procurorul care coordona totul

Dosarul ar fi fost fabricat de vestita procuroare DNA Alexandra Lăncrănjan, care a pus firmele pe butuci, fără să țină cont de expertiza judiciară care infirma orice prejudiciu.

În ancheta procurorilor SIIJ apar nume cunoscute, precum vestita procuroare DNA Carmen Alexandra Lăncrănjan, foștii șefi ai Parchetului Capitalei Nicolae Solomon (fost vicepresedinte al CSM), Alexandru Georgescu, ofiterul Mihai Marius Voicu de la Poliția Capitalei, precum și o serie de inspectori ANAF.

Împotriva acestora, site-ul luju.ro susține că există probe temeinice că au formulat acuzații nesusținute de probe, care au dus la distrugerea unor firme.

Dosarul se va judeca la data de 27 octombrie 2020, de către magistratul ICCJ Valentin Horia Șelaru.

Lumea justiției mai susține că împotriva grupului organizat de la Parchetul Capitalei s-au formulat de-a lungul timpului plângeri penale, cu probe temeinice, însă totul a fost mușamalizat prin ordonanța de clasare de colegul de parchet anticorupție, mai precis de fostul procuror al Secției I din DNA Gheorghe Popovici.

Judecători care s-au jucat de-a combaterea evaziunii fiscale

Judecătorul Popovici a intrat în dosar după colega sa Valina Călărașu, care a plecat din DNA, și a refuzat să dea clasare în dosarul în care adunase probe consistente despre gupul organizat.

În urmă cu cinci – șase ani, procurorii Alexandru Georgescu și Alexandru Solomon, care conduceau pe atunci Parchetul Capitalei, împreună cu procuroarea #rezist Alexandra Carmen Lăncrănjan (adusa cu delegatie de la PJS 2) care era băgată în dosare economice, împreună cu polițiști și inspectori șefi din ANAF s-au jucat de-a combaterea evaziunii fiscale și spălarea banilor prin auto intitulatul „Grup de lucru”, care avea în spate inclusiv înțelegeri de cooperare cu anumite structuri de informații, potrivit luju.ro

 

Citiți tot articolul pe luju.ro