Evenimentul Zilei > Justitie > S-a deschis CUTIA PANDOREI! Cine MINTE în SCANDALUL MOMENTULUI? Carmen Dan, contrazisă de Parchetul Capitalei în cazul polițistului pedofil. Noi informații!
S-a deschis CUTIA PANDOREI! Cine MINTE în SCANDALUL MOMENTULUI? Carmen Dan, contrazisă de Parchetul Capitalei în cazul polițistului pedofil. Noi informații!

S-a deschis CUTIA PANDOREI! Cine MINTE în SCANDALUL MOMENTULUI? Carmen Dan, contrazisă de Parchetul Capitalei în cazul polițistului pedofil. Noi informații!

Ițele în cazul polițistului pedofil, angajat de ani buni în Poliția Rutieră, se încurcă. După ce șefa de la Interne a cerut demiterea șefului Poliției Române și premierul Tudose, în pixul căruia stă soarta lui Bogdan Despescu, a amânat decizia până mâine, iată că și Parchetul Capitalei o contrazice pe Carmen Dan. Mai exact, procurorii spun că ministrul de Interne a denaturat adevărul când a declarat astăzi că nu au fost făcute cercetări în cazul acuzațiilor de agresiune sexuală la adresa agentului de la Rutieră în anul 2009 și că dosarul s-ar fi prescris.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, declara astăzi următoarele: „I-am cerut lui Despescu să aibă discuții și cu șeful serviciului Omoruri, pentru modul în care s-au gestionat dosarele din 2009 și până acum. Aflăm acum că cel din 2009 s-a prescris„.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul demisiei șefului Poliției Române. DECIZIA luată de premierul Tudose. Detalii de ultimă oră în SCANDALUL MOMENTULUI!

 

Procurorii au însă o altă variantă. Aceștia au transmis într-un comunicat de presă, un răspuns pentru cele declarate de Carmen Dan, și anume că dosarul din 2009 nu este prescris, se fac cercetări în acest dosar și există bănuieli că agresorul ar fi tot polițistul de la Rutieră. Este vorba despre o fată, elevă în clasa a VIII-a, care a fost urmărită de bărbat și care a fost supusă unor agresiuni sexuale în scara blocului în care locuia.

Acum, Parchetul Capitalei precizează că urmărirea penală a fost începută in rem, adică există infracțiunea, există suspiciuni, iar din informațiile Digi24, există teste ADN care l-ar indica pe Eugen Stan ca agresor.

Procurori spun că nici vorbă ca dosarul din 2009 să se fi prescris, acesta fiind în continuare în cercetare. În comunicat se mai arată că, în contextul declarațiilor ministrului de Interne Carmen Dan, procurorii consideră „nejustificate opiniile exprimate în spațiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză”.

 

Ministrul de Interne Carmen Dan l-a demis pe chestorul Bogdan Despescu, inspector șef al Inspectoratului General al Poliției Române. Decizia finală, însă, va fi luată de premierul Mihai Tudose.
 
Decizia este generată de scandalul polițistului pedofil, descoperit foarte târziu de colegii lui, în ciuda faptului că imaginile cu agresorul de copii și alte probe erau disponibile cu multă vreme înainte. Totodată, ministrul de Interne a cerut și demiterea șefului Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, și a șefului Direcției Control Intern. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.