Evenimentul Zilei > Politica > RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul demisiei șefului Poliției Române. DECIZIA luată de premierul Tudose. Detalii de ultimă oră în SCANDALUL MOMENTULUI!
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul demisiei șefului Poliției Române. DECIZIA luată de premierul Tudose. Detalii de ultimă oră în SCANDALUL MOMENTULUI!

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul demisiei șefului Poliției Române. DECIZIA luată de premierul Tudose. Detalii de ultimă oră în SCANDALUL MOMENTULUI!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de demitere a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. Iată că, un lucru foarte puțijn întâlnit, premierul Mihai Tudose amână să ia o decizie și spune că va lua o hotărâre mâine, atunci când se va întâlni și cu șeful Poliției. Reamintim faptul că speța polițstului-pedofil a redeschis Cutia Pandorei în Poliția Română și ministerul de Interne. Ca de fiecare dată, se cer anchete, anchetuțe și deja astăyi au căzut și primele capete de la vârful unor instituții.

„Mâine o să am o discuție cu el (cu Bogdan Despescu – n.r.). După discuția cu el voi lua o decizie”, a declarat Mihai Tudose.

Potrivit unor surse politice, între Mihai Tudose și Carmen Dan au avut loc discuții la nivelul Guvernului, în care premierul i-a cerut să nu înainteze propunerea de demitere a lui Despescu, pentru că nu o va accepta, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul de Interne nu a ținut cont de „sfatul” premierului și a anunțat public că a înaintat solicitarea de destituire din funcție a șefului Poliției Române, ca urmare a cazului polițistului pedofil din Capitală.

Ministrul de Interne Carmen Dan l-a demis pe chestorul Bogdan Despescu, inspector șef al Inspectoratului General al Poliției Române. Decizia finală, însă, va fi luată de premierul Mihai Tudose.
Decizia este generată de scandalul polițistului pedofil, descoperit foarte târziu de colegii lui, în ciuda faptului că imaginile cu agresorul de copii și alte probe erau disponibile cu multă vreme înainte. Totodată, ministrul de Interne a cerut și demiterea șefului Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, și a șefului Direcției Control Intern.