Iată ingredientele necesare pentru a face vegeta 100% naturală:

5 morcovi
3 rosii
3 radacini de patrunjel
2 cepe albe
2 radacini de pastarnac
1 ardei gras rosu
1 ardei gras alb
1 ceapa rosie
1/2 gulie
1/2 telina mare
1 legatura de patrunjel
1 legatura de frunze de telina

MODUL DE PREPARARE:  Se curaţă legumele de coaja, cotoare si seminţe.
Se încinge cuptorul la 100 de grade C şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se rad legumele pe razătoare, apoi se pun în tavă şi se presară sare deasupra lor. Se dau la cuptor cca 4 ore, până când se usucă complet, fără să se ardă.
Se dau legumele prin râşniţa de cafea, blender sau robot de bucătărie, se mai amestecă cu sare, după gust, apoi se pune pudra de legume în borcane închise ermetic şi se păstreaza în cămară sau dulapul de bucătărie.