Evenimentul ZileiSocialValeriu Gheorghiţă, despre deficitul de doze de vaccin. Cum se fac reprogramările

Valeriu Gheorghiţă, despre deficitul de doze de vaccin. Cum se fac reprogramările

Valeriu Gheorghiţă, despre deficitul de doze de vaccin. Cum se fac reprogramările
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre deficitul de doze de vaccin şi despre cum vor fi reprogramate persoanele. Reprogramările la vaccinare încep pe data de 28 ianuarie. 
Valeriu Gheorghiță a declarat că decizia pentru reprogramare a fost luată ca urmare a unui deficit de doze de vaccin, care ajunge la 117.000.
Valeriu Gheorghiţă a mai spus că, începând cu data de 28 ianuarie, se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru doza I.
Asta înseamnă că 35.304 persoane vor trebui reprogramate. Totul din cauza unui deficit de doze de vaccin cu care se confruntă România în acest moment.

Valeriu Gheorghiţă: „Avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin”

„Acest deficit este generat în mare parte de faptul că, în săptămâna 18-24 ianuarie, am recepţionat cu circa 51,3% mai puţine doze. Deşi trebuiau să fie alocate 93.340 de doze. Ca atare, soluţia noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel, fără afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârstă peste 65 de ani şi, respectiv, a persoanelor din centrele medico-sociale, din centrele de dializă, persoanele nedeplasabile la domiciliu, va fi următoarea – începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza I, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi va fi 8 februarie”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă, despre cum se va face reprogramarea peroanelor amânate pentru vaccinare

 „Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale”.
El a mai precizat că reprogramarea se va face automat, persoanele în cauză urmând să primească un anunţ în acest sens pe sms sau e-mail.
Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că se va menține același ritm pentru restul persoanelor programate. Mai mult, că sunt asigurate dozele de rapel pentru persoanele vaccinate până acum. Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că perioada dificilă pentru România este până în 15 februarie.

Accesează: